SERIE A: Lazio zonder spitsen verliest van efficient AC Milan

LAZIO v AC MILAN 0-3

Lazio verloor zaterdagavond, haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen een efficiënt AC Milan, die met het nodige dosis geluk Lazio opzij kon zetten voor de rust.  De druk zat op Lazio gezien Juventus in de vooravond de Turijnse derby won van Torino.

En zonder spitsen Immobile en Caicedo, beiden geschorst, werd er gevreesd voor een moeilijke avond voor Lazio.

Het eerste tegendoelpunt kwam in de 23e minuut als Calhanoglu kan scoren, via het been van Parolo, naast de verslagen Lazio doelman Strakosha.

Enkele minuten later krijgt Milan een strafschop die er geen was.  Verdediger Radu kreeg de bal tegen zijn arm, die tegen zijn lichaam was gedrukt.  Doch vond scheids Calvarese dit een handsbal, dus strafschop.

Een klusje voor Ibrahimovic die met veel geluk en dankzij enkele lichaamsdelen van doelman Strakosha de bal in doel ziet gaan, goed voor de 0-2 ruststand.

Lazio had meer balbezit, maar echte kansen kregen ze niet, met Correa als diepe spits bijgestaan door Luis Alberto voor de pauze.  In de 2e helft koos coach Inzaghi voor enkele verse krachten in elke linie.

Afbeelding

Lazzari scoort de aansluitingstreffer op aangeven van Luis Alberto, maar de snelle vleugelspeler was iets te snel, en stond duidelijk meters buitenspel.

Invaller Rebic maakt voor het uur de wedstrijd dood, als hij vrijstaand een counter kan afronden en de 0-3 onder doelman Strakosha plaatst.  Lazio kon de tij niet keren, en zag zelfs sterkhouders Correa en Milinkovic geblesseerd het veld verlaten.

Afbeelding

Lazio zal nu de achtervolging moeten inzetten op de 7 punten achterstand van koploper Juventus.  De topper is op maandag 20 juli, en Lazio treft hiervoor nog Lecce uit, Sassuolo thuis en Udinese uit.  Lazio moet rekenen dat Juventus de komende 2 wedstrijden tegen AC Milan en Atalanta punten verliest.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s