SERIE A: Defensieve blunders wringen Lazio nek om

ATALANTA v LAZIO 3-2

Atalanta-Lazio 3-2: rimonta Gasp, Inzaghi resta a -4 dalla Juve ...

De herstart van Lazio in de Serie A begon gisterenavond met een valse noot in Bergamo.  Het scenario was bij identiek als de heenwedstrijd, toen Lazio een 0-3 achterstand wist om te buigen tot een 3-3.  Nu waren de rollen omgekeerd, Lazio kwam vroeg op een 0-2 voorsprong, maar Atalanta had tijd genoeg om de situatie om te keren, met in de 80e minuut de 3-2 die volstond om een bleek Lazio te kloppen.

Een bittere nederlaag voor Inzaghi en Co, maar geen drama met nog 11 wedstrijden te gaan, en nog 33 punten te winnen.  De laatste nederlaag van Lazio in de Serie A is van 25 september geleden, toen het uit bij Inter verloor met 1-0.

Afbeelding

Coach Inzaghi moest het elftal door elkaar schudden, wegens enkele basispionnen die afwezig waren.  Achteraan mocht Patric beginnen, op het middenveld werd Cataldi de vervanger van Leiva, en vooraan stond Correa naast Immobile.

Al vroeg komt Lazio op voorsprong, in de 5e minuut is er een voorzet van Lazzari die De Roon in eigen doel binnenwerkt.

 

En in de 10e minuut komt Lazio zowaar op 0-2, doelpunt van Milinkovic die met een heerlijke krul de Atalanta doelman Gollini verslaat.

Atalanta leek van slag, want tot tweemaal kreeg Immobile de kans om de 0-3 te scoren, maar besloot telkens nipt naast.

Atalanta 3 - 2 Lazio - Match Report & Highlights

Het eerste half uur was voor Lazio, maar toen keerden de kansen en begon Atalanta aan haar wedstrijd.  En zoals gevreesd komt Atalanta, na enkele kansen komt de 1-2 op het scorebord, na een kopbal van Gosens in de 37e minuut.

Lazio houdt stand tot aan de rust, maar het laatste kwartier gaf het team geen goede indruk.  Bij het begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld, een dominant Atalanta tegen een bleek Lazio.  Inzaghi grijpt in en neemt Correa eruit voor Caicedo.

Iets voorbij het uur komt Atalanta dan gelijk.  Eerst bleken doelman Strakosha en verdediger Acerbi elkaar niet te begrijpen bij een vrije bal, tot een domme hoekschop tot gevolg.  Enkele seconden na de hoekschop krijgt Malinovski de bal in zijn voeten, en met een bom verslaat hij Strakosha, goed voor de 2-2.

Na de 2-2 verliest Lazio ook Cataldi op het middenveld, Parolo is zijn vervanger.  En een kwartier voor het einde nog eens 3 wissels met exit Radu voor Bastos, exit Jony voor Lukaku en exit Luis Alberto voor Andre Anderson.  In de 79e minuut de doodsteek voor Lazio als doelman Strakosha niet wakker schiet bij een hoekschop, en Palomino simpel de 3-2 binnenkopt in het lege doel.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s