SERIE A: Preview Atalanta v Lazio

Afbeelding

Vanavond begint voor Lazio de herstart in de Serie A na de Corona-crisis, en dit net tegen Atalanta uit Bergamo, in een stad en een regio die duizenden slachtoffers kenden door dit virus. In de heenwedstrijd kon Lazio nog thuis een 0-3 achterstand omzetten tot een 3-3 gelijkspel.  Volgens coach Inzaghi was deze wedstrijd het sleutelmoment van dit seizoen, want hierna won Lazio zo goed als alle wedstrijden.  Enkel in de Derby en tegen Hellas Verona werd een draw afgedwongen.

Lazio is reeds in Bergamo, en heeft een eerbetoon gegeven aan alle slachtoffers in één van de zwaarst getroffen steden door de Corona-virus.  Marco Parolo, Angelo Peruzzi en chef-communicatie Stefano De Martino namen de honeurs voor zich met een bloemenkraan in het lokale kerkhof.

Afbeelding

Bij Lazio zal coach Inzaghi moeten sleutelen in zijn elftal.  Geen Leiva, geen Luiz Felipe en geen Lulic deze avond.  Parolo zal de vervanger worden van Leiva op het middenveld, met voor hem Milinkovic en Luis Alberto.  Op de flanken dan Lazzari op recht en Jony op links, met in de aanval Immobile en Caicedo, die de voorkeur krijgt op Correa.

Afbeelding

De 3-mans defensie bestaat dan uit Acerbi centraal, met naast hem Radu en Patric, met Strakosha tussen de palen.

Gian Piero Gasperini e Simone Inzaghi. Getty

Bij Atalanta is coach Gasperini geschorst, hij moet toekijken vanuit de lege tribunes in het Gewiss Stadium.  Ook geen Pasilic bij de ‘Bergamaschi’, die zit een schorsingsdag uit.

Een topwedstrijd vraagt om een topscheidsrechter, dus mag Daniele Orsato uit Schio deze wedstrijd leiden.  Geel gevaar is er voor Acerbi, Cataldi, Caicedo, Immobile en Lazzari, want als ze vanavond een gele kaart slikken, zijn ze dit weekend geschorst in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s