CORONA: De Serie A kent doorstart op 20 juni

Afbeelding

De spelers en fans van de Serie A kunnen deze datum met rood aankruisen: op zaterdag 20 juni begint de Italiaanse eerste klasse er weer aan. Dat heeft minister van Sport Vincento Spadafora bekendgemaakt. Dat is een week later dan eerst gedacht, maar op 13 of 17 juni is er mogelijk wel al bekervoetbal.

De minister zat samen met de top van de Italiaanse voetbalbond en de Lega Serie A. “De vergadering was heel productief”, verklaarde Spadafora. “Italië start opnieuw op en het is maar eerlijk dat dit ook geldt voor het voetbal. De Serie A zal op 20 juni hervatten.”

De Italiaanse competitie ligt stil sinds begin maart door de coronacrisis. Er staan nog 12 volledige speeldagen op het menu in de Serie A. Leider Juventus telt 1 punt meer dan Lazio, Inter staat 3e op 9 punten met een match minder.

Afbeelding

De voetbalclubs bereidden zich al een tijdje voor op de rentree. Na individuele trainingen mocht er sinds 18 mei ook weer in groep getraind worden. De eerste richtdatum was 13 juni, maar het wordt dus een week later.

Het zou wel kunnen dat er op 13 en 17 juni toch al gevoetbald wordt met de halve finales en de finale van de beker, verduidelijkte de minister.

“Er is plan A, plan B en plan C”

De overheid gaf zijn groen licht voor het coronaprotocol van de voetbalbond. “Dat bevat de quarantaineverplichting als een speler positief test. Het testparcours van de voetballers mag ook dat van de Italiaanse burgers niet schaden”, legde de minister uit.

“Als de curve opnieuw verandert en de competitie opnieuw moet stoppen, heeft de bond een plan B (play-offs) en een plan C (bevriezing van het klassement) achter de hand. Dat allemaal in acht genomen, kan de competitie op 20 juni weer beginnen.”  (bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s