CORONA: Serie A mikt op 13 juni om competitie te hervatten

Afbeelding

De Serie A wil op 13 juni de competitie heropstarten. Vanaf 18 mei mogen de Italiaanse clubs ook de groepstraining hervatten. De Liga heeft een medisch protocol opgesteld: bij een positief coronageval moet de hele ploeg in quarantaine.

Vanaf volgende week maandag mag er in Italië dus weer in groep getraind worden. Individuele trainingen waren eerder al toegestaan. Met deze beslissing hebben Serie A-clubs dus zo’n maand tijd om zich voor te bereiden op de herstart van de competitie, die op 13 juni gepland is.

Afbeelding

De Italiaanse Liga heeft ook een medisch protocol aanvaard dat voorschrijft dat een volledig team in quarantaine moet bij een positief coronageval.  “We willen de competitie laten herbeginnen en de kans geven om het seizoen af te ronden, maar de veiligheid staat voorop.” zegt de Italiaanse minster van Sport Vincenzo Spadafora.

In de Serie A staan nog 12 speeldagen op het programma. Er zou vanaf 13 juni om de 3 dagen gevoetbald worden en de Liga voorziet ook nog ruimte voor de Coppa Italia.  (bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s