CORONA: Minister van Sport: “Kans op Serie A-voetbal wordt kleiner en kleiner”

Spadafora:

Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, acht de kans gering dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt in de Serie A. Spadafora roept de clubs op om zich te richten op volgend seizoen.  “Ik zie de kans dat het seizoen hervat wordt steeds kleiner worden”, zegt Vincenzo Spadafora aan de Italiaanse tv-zender La 7.

“Als ik voorzitter was van een voetbalclub zou ik me al proberen voor te bereiden op de start van de nieuwe competitie, eind augustus. Door de beslissingen die landen als Frankrijk de voorbije dagen hebben genomen, zal ook Italië waarschijnlijk deze lijn moeten volgen. Het zou zo een algemene Europese lijn worden.”

Spadafora: "Il campionato non riprenderà il 3 maggio e il calcio ...

De Franse premier Edouard Philippe kondigde woensdag aan dat het huidige seizoen in de Ligue 1 niet hervat zal worden. “Ik denk dat de volgende bijeenkomst van de Italiaanse profliga voor een verrassing kan zorgen”, meent Spadafora. “De meerderheid van de clubs vraagt ons het seizoen stop te zetten.”

Die volgende bijeenkomst is voor vrijdagmorgen.   De Serie A ligt sinds 9 maart stil om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In Italië stierven al meer dan 27.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

(bron: sporza.be)

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s