SERIE A: Lazio wint en is leider in de Serie A

LAZIO v BOLOGNA 2-0

Lazio zet zijn zegekoers verder, en zit nu aan een reeks van 21 ongeslagen wedstrijden in de Serie A.  Door het uitstellen van Juventus v Inter heeft Lazio door deze 3-punter de koppositie overgenomen en staat het ‘tijdelijk’ aan kop in de Serie A.

Coach Inzaghi koos voor Patric en Luiz Felipe in de defensie, naast de veteraan Radu die zijn 300e wedstrijd voor Lazio in de Serie A speelde.

Afbeelding

Geen Acerbi achteraan, die de 2e wedstrijd op rij mist, en zo klaar zal staan in de lastige uitwedstrijd volgend weekend, uit bij Atalanta.  Op het middenveld mochten Jony en Lazzari de flanken op zich nemen, met vooraan een fitte Correa naast topschutter Immobile.

Het Stadio Olimpico genoot van een fris lentezonnetje, en voor de aftrap kreeg Bologna coach Mihajlovic en tevens Lazio legende van het Dream Team een eerbetoon van de Curva Nord.  De 45.000 aanwezigen gingen mee in een luid applaus, ter steun in de strijd van Mihajlovic en zijn leukemie behandeling.

Afbeelding

Het wedstrijdbegin is één en al Lazio, Correa besluit onbegrijpelijk naast al vroeg in de wedstrijd.  Ploegmaat Luis Alberto schildert een vrije trap ook nipt naast het doel, en iets later schiet spits Immobile ook naast het doel van Skorupski.

Maar in de 19e minuut breekt Luis Alberto de ban voor Lazio.  Spits Correa naar Immobile, die de bal aflegt bij Luis Alberto.  De Spanjaard knalt met een laag schot door de benen van een verdediger, en verslaat Bologna doelman Skorupski met de 1-0.

Aan de overkant is er de 1e dreiging van Bologna, Soriano met een bom, maar Lazio doelman Strakosha redt met een beenveeg.

En 2 minuten later is spits Correa aan het kanon, nu op aangeven van Luis Alberto.  Zijn schot raakt verdediger Danilo, en dankzij die deviatie gaat de bal naast doelman Skorupski.  De Argentijn scoort meteen als basisspeler, na zijn blessureleed van de laatste paar weken.

In de resterende tijd neemt Lazio controle over de wedstrijd, en laat het Bologna niet in de wedstrijd komen tot het eindsignaal en de 2-0 voorsprong bij de rust.  Na de break is het Bologna met dreiging via Orsolini, maar terug Strakosha met de redding.

In de 52e minuut valt er de 2-1 van Bologna, maar in de herhaling en via de VAR gaat hun feestje niet door.  Denswil raakt de bal met de hand, voordat die in doel ging.  Coach Inzaghi neemt Luis Alberto naar de kant voor Parolo.  Aan de overkant laat Immobile de 3-0 liggen, en schiet voorlangs naast het doel.

Bologna scoort dan terug via Tamiyasu, maar de VAR ziet voorgaand buitenspel van Palacio, dus weer een afgekeurd doelpunt voor Bologna.  Lazio brengt Cataldi erin, voor Correa en iets later wordt Immobile gespaard, en mag Caicedo in de spits staan.

De laatste kans was voor Bologna spits Palacio, maar terug stond was doelman Strakosha bij de pinken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen, stadion en buiten

Eindstand 2-0, Lazio heeft nu 62 punten, Juventus heeft een match minder gespeeld en volgt met 60 punten. Inter volgt met 54 punten, maar zij moeten nog 2 wedstrijden inhalen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, stadion en buiten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s