SERIE A: Lazio wint en blijft op -1 van koploper Juventus

GENOA v LAZIO 2-3

Afbeelding

Lazio is en blijft ongenaakbaar in de Serie A, en boekt een overwinning tegen hun ‘zwarte beest’ Genoa.  Zo blijft het in het spoor van koploper Juventus, dankzij deze 2-3 overwinning op bezoek in het ‘Luigi Ferraris’.

Coach Inzaghi kreeg voor de aftrap nog een blessure te slikken.  Rots in de Lazio defensie Acerbi voelde nog hinder van zijn blessure en besloot niet te starten.  Zo moest invaller Vavro starten in de verdediging, naast Radu en Patric.

Afbeelding

Verder starten Correa en Lazzari op de bank, en mochten Jony en Marusic de flanken op zich nemen.  In de aanval werd Immobile bijgestaan door Caicedo.  De 5.000 meegereisde Lazio fans mochten al vroeg vieren.  Binnen de 2 minuten drong Marusic tussen 2 Genoa verdedigers door, en als een bulldozer kwam hij alleen voor doel, en knalde hoog en droog voorbij doelman Perin, 0-1.

De wedstrijd ging als een sneltrein op en neer, met veel strijd en halve kansjes.  Caicedo laat de 0-2 liggen, als hij op Perin besluit.  Aan de overkant treft Genoa de paal met een kopbal, en ging de rebound nipt naast, maar dit was dan in buitenspel.  Verder viel er een gele kaart te noteren voor Leiva in de 1e helft, die bleef steken op die vroege 0-1 voorsprong.

Na de break komt Lazio sterk uit de startblokken.  Al vroeg stuurt Milinkovic de bal naar Caicedo, die zijn spitsbroeder Immobile vrij ziet lopen.  De topschutter neemt de bal al te graag aan, en met een laag schot schiet hij de 0-2 naast doelman Perin.  Voor de topschutter zijn 27e doelpunt in 25 wedstrijden, ongeziene statistieken in de Serie A.

Coach Inzaghi grijpt na de 0-2 in, en zet Correa in de aanval naast Immobile, Caicedo mag gaan rusten.  Verder komt Leiva ook naar de kant voor Cataldi.  Maar het Lazio feestje duurt maar 5 minuten, want bij Genoa krult de jonge Cassata de bal van buiten de zestienmeter heerlijk boven de vliegende Strakosha, 1-2 en terug een wedstrijd in het ‘Luigi Ferraris.

Inzaghi gooit zijn laatste wissel in het veld, exit Jony voor Lazzari op de flank.  Lazio neemt de wedstrijd terug in handen, terwijl Genoa teert op de tegenaanval aangemoedigd door het thuispubliek.

Een dik kwartier voor het einde maf invaller Cataldi een vrije trap nemen vanop 20 meter.  En de Lazio middenvelder krult deze heerlijk over de muur, naast de verslagen Genoa doelman Perin, Genoa 1 Lazio 3.

Genoa reageert met een schot van Destro, waarbij Strakosha redding brengt.  Maar slikt in de 90e minuut de 2-3.  Een vermeend handsball van Patric gaat via de VAR op de stip, en Criscito scoort laag de eerredder, goed voor de statistieken.

Lazio houdt stand en wint met 2-3, en zet zo de ongeslagen reeks verder in de Serie A, goed voor 20 wedstrijden op rij zonder te verliezen, waarvan 4 gelijke spelen en 16 overwinningen… ongeziene cijfers voor ‘La Banda Inzaghi’.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s