SERIE A: Preview Lazio v Inter

Op zondag klokslag 20:45 uur, zijn alle ogen in de Serie A en wereldwijd gericht op het Stadio Olimpico.  Lazio dat 3e staat met 53 punten, ontvangt koploper Inter dat één puntje meer heeft, en op doelpuntensaldo boven Juventus staat, die ook 54 punten hebben.

De statistieken zijn vrij duidelijk dat beide teams hoge toppen scheren in de Serie A.  Lazio is 18 wedstrijden op rij ongeslagen, en Inter heeft dit seizoen buiten Milaan niet verloren.  Beide defensie’s zijn dan ook de beste in de Serie A, met beiden maar 20 tegendoelpunten.

Lazio-Inter, i dubbi di Inzaghi: ballottaggi in attacco e in difesa

Coach Inzaghi zag deze week zijn kapitein Lulic uitvallen, die een enkeloperatie ondergaat.  Zijn vervanger op de linkerflank is de Spanjaard Jony, die net als tegen Parma in de basiself stond.  Pittig detail: Jony’s onoplettendheid aan de 2e paal lag aan de basis van Lazio laatste nederlaag in de Serie A, we noteren woensdag 25 september 2019.

Afbeeldingsresultaat voor inter lazio 1-0 jony

Voor het overige geen selectieproblemen, enkel moet Mister Inzaghi nog enkele knopen doorhakken op 2 posities.  Wie zal Immobile bijstaan in de aanval, dus Caicedo of Correa, en wie start achteraan naast het duo Radu-Acerbi, met Patric en Luiz Felipe als opties.  Voor Jordan Lukaku is er goed nieuws, hij is verlost van zijn blessureleed, maar start vanop de bank en kan vandaar kijken naar zijn broer Romelu.

Afbeeldingsresultaat voor lukaku brothers

 

Bij tegenstander Inter geen Hadanovic in doel, de doelman die de matchwinnaar werd in de heenwedstrijd met enkele uitmuntende reddingen.  Zijn vervanger is Padelli tussen de palen.  Verder komt Lautaro terug uit schorsing, en mag starten naast spitsbroeder Lukaku in de aanval.  Verder heeft Inter nog 2 ex-Laziali, die Lazio via de achterdeur verlieten voor het grote geld in Milaan.  De keerzijde van deze roem voor de Vrij en Candreva is hun palmares bij Inter,  dat op ‘NUL’ staat… ZERO TITULI.

Afbeeldingsresultaat voor de vrij candreva

De scheidsrechter voor dit topduel is dhr. Rocchi, bijgestaan door grensrechters Alassio en Costanzo.  Bij Lazio staan Acerbi, Immobile, Luiz Felipe, Caicedo en Cataldi met 4 gele kaarten op scherp, en lopen ze het risico om het volgende duel aan de kant te staan, uit tegen Genoa.

Afbeeldingsresultaat voor arbitro rocchi

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s