SERIE A: Lazio wint krap en sluipt dichter bij Juventus

PARMA v LAZIO 0-1

Afbeelding

Lazio blijft op recordtocht met een 18e wedstrijd op rij ongeslagen, en beter nog met de 3 punten uit het Stadio Tardini.  De 4.000 Laziali aanwezig in Parma zag een onuitgegeven elf tussen de lijnen.  Lazio kon niet rekenen op Lulic, Radu en Milinkovic door blessures en schorsingen.

Achteraan kwam Luiz Felipe op links, met Patric op rechts.  Ook op de flanken 2 nieuwe namen met Jony op de linkerflank en Marusic op de rechterflank.

Afbeelding

De wedstrijd ging vlot op en neer, maar grote kansen vielen er niet uit de lucht.  Immobile kreeg de eerste kans voor Lazio, maar kon niet scoren.  Verder was er een kopbal van Caicedo, maar Parma doelman Colombi kon eenvoudig redden.

Afbeelding

De verlossing komt er pas kort voor de pauze.  In minuut 41 is er een voorzet van Luis Alberto, die via een deviatie van Immobile bij spitsbroer Caicedo komt.  De Ecuadoriaan twijfelt niet en knalt laag en droog de 0-1 binnen naast doelman Colombi.

In de 2e helft was Parma ontketend en ging het snel op zoek naar de gelijkmaker.  Lazio moest terug en onderging het spel, Parma kreeg een hele reeks hoekschoppen maar scoren kon het niet.

Gelukkig was Lazio verdediger Luiz Felipe bij de pinken, want hij moest meermaals redding brengen op de infiltraties van Parma. En verder stond Lazio doelman Strakosha in de kijker bij pogingen van Caprari en later bij de kans van Kucka.

Coach Inzaghi grijpt in en brengt verse krachten het veld in, exit Marusic voor Lazzari en later exit Caicedo voor Correa.

Afbeelding

Lazio loerde op de counter en gaf achteraan geen krimp.  De laatste wissel werd Cataldi voor Leiva, om de krappe 0-1 voorsprong te behouden.  Parma blaaf aandringen, maar dat deden ze als kippen zonder kop.  Aan de overkant kreeg Correa de beste kans, maar besloot op de Parma doelman.

Na de 90e minuut was er een heet moment in de Lazio zestien, als Acerbi blijft hangen aan het truitje van Cornelius.  Maar de scheids ziet geen strafschop alsook de VAR.

Lazio ziet af maar wint zonder sterkhouders Lulic, Radu en Milinkovic.  De 3 punten gaan richting Rome, en zo nestelt Lazio zich op de 2e plaats, op maar 1 punt van koploper Juventus, dat nog bijgebeend kan worden door Inter* (thuiswedstrijd tegen AC Milan tegoed).

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s