SERIE A: Lazio kan Hellas muur niet slopen.

LAZIO v HELLAS VERONA 0-0

SS Lazio v Hellas Verona - Serie A

Lazio kon woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Hellas Verona niet winnen, het bleef steken op een droge 0-0 gelijkspel.  Zo blijft het in de stand op de 3e plaats, en moet het zich Inter (2e) en Juventus (1e) voor zich dulden.

Voor de aftrap was er nog een ‘choreo’ in de Curva Nord, bestaande uit duizenden smartphones die het verduisterde Olimpico deed oplichten, en de Adelaar haar verschijning deed in de Curva.

Afbeelding

Coach Inzaghi koos voor Patric in de defensie, verder geen wijzigingen tegenover S.P.A.L, met het spitsenpaar Immobile en Caicedo.

Het wedstrijdbegin was vrij steriel met 2 teams die afwachtend hun kansjes roken, en Hellas in een egelstelling loerend op een counter.

Afbeelding

Eerste nota was één voor Milinkovic, die geel kreg voor een fout, een gele kaart met gevolgen.  Voor ‘Il Sergente’ zijn 5e van het seizoen, dus geschorst voor de volgende wedstrijd uit tegen Parma.  Enig pluspunt is dan zijn beschikbaar voor de topper thuis tegen Inter.

En als afsluiter van de eerste helft is er een schot van Luis Alberto, doelma Silvestri leek verslagen maar de bal ging via de paal buiten, ruststand 0-0.

Na de pauze blijft Lazio ongewijzigd, maar het was duidelijk dat Hellas Verona niet voor niets al 7 wedstrijden op rij ongeslagen was, met een goede organisatie en een stugge defensie.

Luis Alberto was terug de pechvogel, als hij voor de 2e maal op de avond de buitenkant van het doelhout raakt.  Met 20 minuten te gaan werden de flanken gewisseld bij Lazio, dus exit Lulic en Lazzari, voor Jony en de terugkerende Marusic.

In het laatste kwartier krijgt Radu ook geel, voor een onbestaande fout.  Hij mag aansluiten bij Milinkovic, want voor hem ook zijn 5e, dus geschorst tegen Parma uit.   Op het einde nog de laatste wissel Parolo voor Caicedo.

Lazio drong aan, maar met halve kansen kon men Verona niet bedreigen.  De beste kans kwam in blessuretijd, met een schot van Luis Alberto op doelman Silvestri.  Maar Lazio bleef steken op dit gelijkspel zonder doelpunten.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s