SERIE A: Preview Roma v Lazio

Afbeelding

Op speeldag 20 zakt Lazio af naar het Stadio Olimpico, nu op bezoek bij de buren van A.S. Roma voor de ‘Derby Della Capitale’ nummer 174.  Lazio brak tegen Sampdoria (5-1) het record van 11 wedstrijden op rij winnen, en wilt deze reeks doorzetten tegen de ‘Giallirossi’.  Roma, dat 4e staat, volgt op 8 punten, en Lazio wilt kost wat kost de buren op afstand houden, met nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Hellas Verona.

Afbeelding

Coach Inzaghi heeft de bekeruitschakeling al verteerd tegen Napoli afgelopen dinsdag, en kan nu focus leggen op de Serie A om Lazio in het spoor te houden van koploper Juventus en Inter.  Hij ziet 2 basispionnen terugkeren die fit en beschikbaar, namelijk spelmaker Luis Alberto en spits Correa.

Enkel laat de ‘Mister’ nog niet uitschijnen of Correa zal starten, want de Argentijn is nog niet helemaal 100% fit en mist wedstrijdritme.  Voor het overige geen selectieproblemen bij Lazio, enkel de geblesseerden Cataldi, Marusic en Lukaku vallen af.

Afbeeldingsresultaat voor immobile caicedo

Op het middenveld de driehoek Leiva, Milinkovic en Luis Alberto, bijgestaan op de flanken door Lulic links en Lazzari rechts.  In de aanval topschutter Immobile met Caicedo of Immobile.  Achteraan de Acerbi, Radu bijgestaan door Patric, Bastos of Luiz Felipe, met Strakosha tussen de palen.

Scheidsrechter is dhr. Gianpaolo Calvarese uit Teramo, hij floot nog de Supercoppa eind december die Lazio toen won, door Juventus te kloppen met 1-3.  Hij fluit de aftrap zondag om 18:00 uur.

Afbeeldingsresultaat voor arbitro Calvarese

Voor de Derby zal het Olimpico niet vollopen, maar de kaap van 60.000 toeschouwers zal wel gehaald worden.  De Laziali zullen aanwezig zijn in hun vakken, met bijna 20.000 fans verdeeld in de Curva Nord en de aanpalende Distinti vakken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s