SERIE A: Lazio sleept punt uit ‘Stracittadina’.

ROMA v LAZIO 1-1

Afbeelding

De zegereeks van Lazio is ten einde, dit door het gelijkspel tegen de buren van Roma.  Een onherkenbaar Lazio mag zich gelukkig prijzen met de puntendeling, want Roma domineerde van begin tot einde.  Zowat hetzelfde scenario van de Derby in de heenronde, toen Lazio vijf maal de paal trof, en Roma dankzij een strafschop ook een 1-1 resultaat behaalde.

Coach Inzaghi koos voor zijn basiself, met Correa in de aanval naast Immobile.  Maar bij de buren drong coach Fonseca op hoge druk bij de Lazio defensie, en met succes want de pionnen Leiva, Milinkovic en Luis Alberto werden niet gevonden.

Roma domineerde in balbezit en duelkracht, maar kwam op voorsprong na een blunder van Lazio doelman Strakosha.  In de 26e minuut verkijkt hij zich compleet op een diepe bal van Cristante, waarbij Dzeko zijn achterhoofd tegen zet.  De bal gaat via de paal in doel gaat, en zo leidt Roma met 1-0.

Serie A - I pasticci di Strakosha e Pau Lopez segnano il derby: è 1-1 tra Roma e Lazio

Lazio had geen reactie in huis, want op het middenveld en vooraan gingen de duels verloren.  Enkel in de Lazio defensie waren ze wakker, want ook op de flanken werden ze voorbij gelopen door o.a. de Turk Under op links en aan de overkant was Spinazzola een gesel voor de Laziali.

En dan uit het niets komt Lazio gelijk, een hoekschop waait naar de 2e paal.  Na een deviatie komt de bal hoog in de lucht en na een stuit op de deklat terug het veld in.  Roma doelman Pau Lopez bokste de bal van boven zijn lat weg, en via Roma verdediger Smalling komt de bal in de voeten van Acerbi, die de 1-1 kan scoren.

Lazio ontsnapt in Romeinse derby dankzij merkwaardige blunder

Het publiek in het Stadio Olimpico kijkt dwaas toe, naar dit bizar doelpunt, maar de scheids en de VAR keuren dit doelpunt goed.

Nog voor de pauze onsnapt Lazio na een achterstand, als Pellegrini met een krul de buitekant van de paal raakt.

Een bleek Lazio mag rusten bij die gelukkige 1-1 tussenstand.

Afbeelding

De 2e helft grijpt coach Inzaghi in, hij laat Luiz Felipe (reeds met geel) aan de kant, en zet de Spanjaard Patric rechtachter.  Maar het spelbeeld is ongewijzigd, Rome met veel druk en Lazio dat moeilijk in het spel komt.

Een anonieme Luis Alberto werd vervangen door Parolo, waarbij de Spanjaard zijn ongenoegen uitte voor deze wissel.  En later ging Correa naar de kant met een lichte voetblessure, zijn vervanger werd Caicedo.

Afbeelding

Enig pluspunt in de 2e helft was Lazio doelman Strakosha, die met enkele reddingen op kansen van Dzeko, zijn ploeg in de wedstrijd hield.  Even leek Roma een strafschop te krijgen, maar in herhaling en via de VAR was het duidelijk dat Romanista Kluivert contact zocht bij Lazio verdediger Patric.  Hierna verwaterde de wedstrijd en hield Lazio stand tot de 94e minuut bij deze 1-1 eindstand.

Voor Lazio een gewonnen punt, maar een gemiste kans om Inter bij te halen op de 2e plaats, want zij kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cagliari.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s