COPPA: Exit Lazio in Coppa na missers en doelhout

NAPOLI v LAZIO 1-0

Lazio verlaat de Coppa Italia in de kwart-finale, na een nederlaag in Napoli met het kleinste verschil, 1-0.  En dit in een wedstrijd die bol stond van afgekeurde doelpunten, gemiste kansen, rode kaarten en het doelhout die langs beiden kanten zich liet opmerken.

Coach Inzaghi koos voor zijn sterkste elf, zonder Luis Alberto en Correa.  Zo mocht Parolo starten op het middenveld, en stond Caicedo in de spits naast Immobile.  Voor het overige de vertrouwde 9 spelers op het veld.

Inzaghi:

Lazio is nog niet goed wakker of Napoli komt binnen de 120 seconden op voorsprong.  Bij Napoli mag Insigne te eenvoudig in de zestien meter, en met zijn korte benen schiet hij laag de 1-0 binnen onder doelman Strakosha.

Coppa Italia Napoli-Lazio 1-0, il tabellino

Geen drama voor Lazio dat direct de draad oppikt, en als bij Napoli Hysaj een fout maakt op Caicedo, krijgt Lazio een strafschop.  Immobile achter de bal, maar de Lazio spits glijdt uit voor de strafschop stip, en schiet al glijdend de bal naast en over.

Hysaj helpt Lazio een handje, als hij binnen de 20 minuten zijn 2e gele kaart krijgt, en zich mag douchen in het San Paolo.  Maar scheids Massa stuurt 10 minuten later tevens Leiva van het veld.

Ongeloof bij de Laziali, want de Braziliaan raakt de bal op Zielinski, waar de scheids Massa een fout ziet, en krijgt een dubbele gele kaart wegens protest.  Beide teams zijn tot 10 herleid na een half uur spelen.

Afbeeldingsresultaat voor napoli lazio

De 1-0 tussenstand blijft tot aan de rust.  Na de pauze geen wijzigingen bij Lazio dat de gelijkmaker zoekt.  Napoli blijft met 9 man voor doelman Ospina, en loert op de counter.  Coach Inzaghi grijpt in en brengt Correa in de aanval voor Caicedo.  Later mag Patric in de defensie komen voor Radu, en nog later Jony op links komen voor Lulic.

Lazio komt dichtbij de gelijkmaker, maar zonder geluk.  Immobile scoort, maar vanuit buitenspel, en aan de overkant raakt Milik de paal na mistasten van doelman Strakosha.  Dan raakt Immobile het doelhout, en scoort Acerbi voor Lazio, maar terug buitenspel.  En bij de volgende aanval van Napoli krult Mario Rui de bal op de kruising.

Coppa Italia, Napoli-Lazio 1-0: Insigne si prende la semifinale con un gol capolavoro

Lazio dringt aan maar zonder succes, de laatste wapenfeit is een kopbal van Parolo dat naast het doel van Ospina gaat.  Lazio ligt uit de Coppa Italia als titelhouder van de vorige editie.  En zo mag Napoli zich opmaken voor de halve finale.

Een nederlaag met een bittere nasmaak, wetende de scheids Massa Lazio terug een loert draait na zijn eerdere fratsen.

In 2017 begon het met, toen hij de VAR assisteerde in Lazio v Torino, en Lazio geen strafschop toekende, waardoor Immobile nog rood kreeg wegens een reactiefout.

En later als scheidsrechter in Lazio v Fiorentina, toen hij genereus de ‘Viola’ een strafschop toekende in blessuretijd, waar Fiorentina gelijk kwam.

Lazio verloor toen de 4e plaats en het Champions League ticket op de laatste speeldag van Inter (2-3).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s