COPPA: Preview kwart-finale Napoli v Lazio

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Dinsdagavond openen Napoli en Lazio de eerste dans van de Coppa Italia. Dit in de kwart-finale, in ‘una gara secca’ of beter in een wedstrijd van 90 minuten, met eventueel verlengingen en strafschoppen.  Twee weken geleden troffen de teams elkaar nog in de Serie A, waar Immobile kon scoren na mistasten van doelman Ospina, en zo Lazio de overwinning schonk.

Bij Lazio kan coach Inzaghi over iederen beschikken, doch denkt hij ook aan de Derby van zondag, en is het mogelijk dat enkele basisspelers zullen rusten in San Paolo. Voor aanvaller Correa komt deze wedstrijd nog te vroeg, hij wil fit zijn voor de komende Derby zondag.  Idem voor middenvelder Cataldi die zal gespaard worden, wegens blessure.

Afbeeldingsresultaat voor correa lazio

De knopen die nog moeten doorgehakt worden is wie in doel staat, en wie het middenveld zal dirigeren. Tussen de palen gaat het tussen Strakosha en Proto, met achteraan Acerbi bijgestaan door Patric of Luiz Felipe of Bastos . Op de flanken dan Lazzari recht en Lulic links die uit schorsing komt, of zijn vervanger Jony.  Voor het driehoek op het middenveld zijn er 4 namen, Leiva, Milinkovic, Luis Alberto en Parolo.

Maar Mister Inzaghi weet al te melden dat Luis Alberto zal gespaard worden in Napoli, om fris te zijn komende zondag tegen A.S. Roma.  In de aanval blijft dan topschutter Immobile over, samen met Caicedo, met de jonge Nederlander Adekanye als 3e spits op de bank.

Afbeeldingsresultaat voor lazio sampdoria 5-1

Bij Napoli kan coach Gattuso niet rekenen op enkele sterkhouders zoals Koulibaly, Mertens, Allan en verder ook Younes, Maksimovic en Ghoulam.  Vooraan rekent hij op Insigne en Milik om de ‘partenopei’ uit de vormcrisis te halen, want enkel via de Coppa Italia kan het zwalpende Napoli nog hun seizoen redden.

Afbeeldingsresultaat voor napoli gattuso

Scheidsrechter is dhr. Massa uit Imperia, hij fluit de aftrap in San Paolo om 20:45 uur.

Afbeeldingsresultaat voor arbitro Massa di Imperia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s