SERIE A: Lazio wint 11e keer op rij !

LAZIO v SAMPDORIA 5-1

Lazio boekte haar elfde overwinning op rij met een klinkende 5-1 tegen Sampdoria in het Stadio Olimpico.  Zo blijft het in de spoor van koploper Juventus en Internazionale, en mengt Lazio zich ook in het titeldebat gezien ze nog een inhaalwedstrijd tegen Hellas Verona tegoed hebben.

De hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor topschutter Immobile, voor de gelegenheid ook kapitein door de schorsing van Lulic.  Lazio stond na 20 minuten al met 3-0 voor, door doelpunten van Caicedo op aangeven van Immobile, en twee doelpunten van Immobile zelf.

De eerste op strafschop na een duidelijke handsbal van Murru, en de tweede puur op duelkracht, tegen verdediger Chabot en zo doelman Audero verschalkt om de 3-0 te scoren.

In de tweede helft neemt Lazio was gas terug, maar toch blijft het aanvallen.  Zo maakt invaller Bastos de 4-0 op aangeven van Leiva.  Bastos kwam Acerbi vervangen bij de rust, om Acerbi te sparen voor de komende wedstrijden en eventuele schorsing.

lazio

De hattrick van topschutter Immobile kwam iets na het uur, terug op strafschop na hands van Colley.  Voor Immobile zijn 23e doelpunt in nog maar 19 wedstrijden in de Serie A.

De bezoekers scoren de eerreder in minuut 70 via  Linetty, die een afvallende bal in doel legt.  Maar Sampdoria moest verder met tien man nadat verdediger Chabot invaller Adekanye neerhaalt, de jonge Nederlands spits mocht Caicedo vervangen.

Afbeeldingsresultaat voor chabot sampdoria

Zo wint Lazio voor de 11e keer op rij, de laatste keer dat de ploeg van Inzaghi niet won in de Serie A, was op 19 oktober tegen Atalanta (3-3).  Dinsdag is er reeds de kwart-finale van de Coppa Italia, op bezoek bij het zwalpende Napoli.

Gevolgd door volgende weekend als S.S. Lazio op bezoek gaat bij de 2e club uit Rome, genaamd A.S. Roma 1927.

Afbeeldingsresultaat voor lazio sampdoria 5-1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s