COPPA: Lazio bekert verder en ontmoet Napoli in kwart-finale

LAZIO v CREMONESE 4-0

Lazio won in de vooravond eenvoudig van de Serie B club Cremonese, duel voor de 1/8e finale van de Coppa Italia.  De doelpunten werden netjes gespreid over de beide helften.  Coach Inzaghi koos voor een mix van basisspelers, reservisten en enkele jongelingen.  Zo stond de Belgische veteraan Proto in doel, en in de aanval de jonge Nederlander Adekanye.  Verder mochten ook Immobile, Acerbi en Milinkovic starten in de basiself.

Afbeelding

Al vroeg in de wedstrijd breekt de wedstrijd open, verdediger Patric mocht starten op het middenveld en kon in de 10e minuut een voorzet voor doel van Jony.  Gevolgd door de 2-0 een kwartier later, terug Jony met een voorzet van links waarbij Parolo kon scoren.

Na de pauze scoort de Nederlander Adekanye de 3-0, maar die wordt afgekeurd.  Pas in minuut 58 scoort Immobile de 3-0 vanop strafschop.  Voor ‘King Ciro’ zijn 109e doelpunt in een Lazio shirt, hij laat Bruno Giordano achter zich in de eeuwige topschutterslijst.

Lazio brengt enkele wissels door, en zo krijgen 2 jongelingen en naamgenoten Anderson speelminuten, later nog Minala voor spits Immobile, die het laatste kwart mag uitspelen.

De 4-0 eindstand komt in minuut 89 met verdediger Bastos.  Lazio mag een ronde verder, en mag in de kwart-finale op bezoek gaan bij Napoli, tegenstander die vorige zaterdag nog nipt geklopt werd door Lazio.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s