SERIE A: Preview Lazio v Napoli

Op zaterdag ontvangt Lazio thuis Napoli, voor het laatste duel van de heenronde.  Lazio, de ploeg in vorm met 9 overwinningen op rij, treft een Napoli in volle crisis, met maar een 8e plaats en 15 punten achterstand op Lazio.

Afbeeldingsresultaat voor Leiva en Luis Alberto

Coach Inzaghi ziet 2 basisspelers terugkeren uit schorsing, Leiva en Luis Alberto.  Slecht nieuws was er dan voor Correa, de Argentijnse spits heeft hinder van een kuitblessure en lijkt deze wedstrijd niet te halen.  Kapitein Lulic is dan net wel hersteld, en zal zijn basisplaats innemen op de linkerflank.  Voor het overige geen selectieproblemen bij Lazio.

Afbeeldingsresultaat voor inzaghi lazio

Zaterdag kan coach Inzaghi zich de ‘eeuwige roem’ aanschrijven, want bij een overwinning is het de eerste Lazio coach ooit die 10 overwinningen op rij haalt in de Serie A haalt.  En dan mag hij zicht nestelen naast de 2 overige succescoaches, Maestrelli (Scudetto 1974) en Eriksson (Scudetto 2000).

Afbeeldingsresultaat voor scudetto lazio

De bezoekers uit Napoli zitten in een mindere periode, met nog vorige week een 1-3 thuisnederlaag tegen koploper Inter.  De nieuwe coach Gennaro Gattuso probeert het team terug op de rails te krijgen, maar buiten Napels hebben ze maar 13 op 27 punten behaald.  Hun slechtste cijfers sinds het seizoen 2011/2012.

Afbeeldingsresultaat voor Gennaro Gattuso napoli

Tevens kan hij in Rome niet rekenen op de Belg Mertens, Maksimovic, Ghoulam en Malcuit.  Ook in de inzetbaarheid van ex-Genk verdediger Koulibaly is nog niet bevestigd, hij zou dan wel vanop de bank starten.

De scheidsrechter is dhr. Orsato uit Firenze, hij fluit de aftrap om 18:00 uur in het Stadio Olimpico.

Afbeeldingsresultaat voor arbitro orsato

 

CURVA NORD KOMT MET CHOREO VOOR 120E VERJAARDAG

De Curva Nord zal zaterdag voor de wedstrijd, uitpakken met een choreografie om de 120e verjaardag van S.S. Lazio nog eens ‘in the picture’ te zetten.  Nu gaan ze alle 80 sporttakken die onder de Polisportiva Lazio vallen, betrekken in hun choreo, die de gehele Curva Nord en Distinti vakken zullen betrekken.

Afbeeldingsresultaat voor disegnello lazio

Advertentie

Een gedachte over “SERIE A: Preview Lazio v Napoli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s