SUPERCOPPA: Preview Juventus v Lazio

Vandaag om 17;45 uur CET strijden Juventus en Lazio voor de eerste beker van dit lopende seizoen, de Italiaanse Supercup, herdoopt tot de ‘Coca Cola Supercup’, met Riyad in Saoedi-Arabië als locatie.

Lazio gaat op zoek naar de 5e Supercoppa van haar geschiedenis.  In 2017 werd de 4e behaald na een thriller tegen Juventus.  Toen werd een 2-0 voorsprong ongedaan gemaakt door tweemaal Dybala op het einde.  Maar diep in blessuretijd schreef invaller Murgia zich in de geschiedenisboeken, met de verlossende winning-goal.

Coach Inzaghi beschikt over zijn volledige selectie, ook Luis Alberto zit in de selectie en vertrokken richting Riyahd na hinder van een lichte blessure.  Lazio zal starten met de basiself die de laatste maanden 8 maal op rij won, en 2 weken geleden Juventus thuis versloeg met 3-1.

Juventus kwam nog in actie woensdag, met een 1-2 uitoverwinning tegen Sampdoria.  Coach Sarri kan beschikken over al zijn spelers, met in de aanval het trio Dybala, Higuain en  Cristiano Ronaldo, op zoek naar hun 9e Supercoppa.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s