SERIE A: Lazio klopt Cagliari na waanzinnig slot

CAGLIARI v LAZIO 1-2

Afbeelding

Het Sardegna Arena zag op maandagavond een wedstrijd, die een ware thriller werd in Hitchcock stijl.  Tot minuut 91 keek Lazio op naar een 1-0 achterstand. en zes minuten later ging het van de hel naar de hemel.

De eerste helft begon bij Lazio in mineur, door eerst een vroege kans van Immobile die hij de nek omwrong.  En door meteen aan de overkant het vroege doelpunt van Simeone in de 7e minuut, voor Cagliari.

Lazio leek van slag want in de overige tijd kreeg het de bal, maar met amper kansen.  Cagliari loerde op de counter en met bijna succes, want Nainggolan leek op weg naar de 2-0, maar Lazio doelman Strakosha bracht een ultieme redding.

Afbeelding

Na de pauze schiet Lazio wakker en legt haar spel op, Cagliari met een dubbele muur voor hun doelman Rafael.  Immobile kreeg enkele kopballen op doel, maar zonder succes, of doelman Rafael bracht redding, of een verdediger stond in de weg.

Lazio speelde alles of niets, op zoek naar de gelijkmaker.  Met gevolg dat Cagliari op counter tot tweemaal toe vergat verder uit te lopen.  Eerst Simeone die van dichtbij over het doel van Strakosha trapte, en later Farago die alleen voor doel niet kon besluiten, na een slippartij.

Afbeelding

Coach Inzaghi wisselt Leiva en Lulic, voor Cataldi en Jony op de linkerflank.  Maar Cagliari plooit niet en geeft Lazio amper kansen weg, ondanks de veelvuldige fouten met een rits aan gele kaarten tot gevolg.  Maar het venijn lag duidelijk in de staart, eerst een bal op de paal via enkele Cagliari verdedigers.

Afbeelding

In minuut 92 kwam de verlossende gelijkmaker, als Luis Alberto een afvallende bal in doel kon deponeren naast doelman Rafael.  En die 1-1 was nog niet genoeg, want Lazio bleef maar de ballen in de zestienmeter pompen.

En in minuut 97 bracht terug invaller Caicedo Lazio in het delirium, met een kopbal voorbij doelman Rafael.  Net zoals op de uitwedstrijd in Sassuolo is de Ecuadoriaan de matchwinner met zijn winning-goal.

Afbeelding

Afbeelding

Zo wint Lazio in minuut 97 en kaapt het de 3 punten weg in de Sardegna Arena, en nadert het op koplopers Inter en Juventus tot op 3 punten.

Afbeelding

De volgende speeldag komt Lazio niet in actie, dit ter voorbereiding van de Supercoppa van 22 december aanstaande in Riyad.

Afbeelding

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s