SERIE A: Lazio klopt Juventus na thriller.

LAZIO v JUVENTUS 3-1

Zestien jaar lang heeft Lazio moeten wachten op een thuisoverwinning in de Serie A tegen Juventus, en vandaag op 7 december 2019 is deze statistiek voorgoed verdwenen.  Ook de statistiek dat coach Inzaghi niet kan winnen van coach Sarri mag naar de prullenbak, want Lazio diende Juventus haar eerste nederlaag toe, van dit lopende seizoen.

Geen verrassingen bij Lazio, coach Inzaghi koos voor zijn basiself met een fitte Luis Alberto als spelmaker, die zijn team orchestreerde naar de overwinning met 2 assists.  Ook de 60.000 aanwezigen in het Olimpico stonden klaar, met een indrukwekkende choreo in de Curva Nord, waar een mozaïek van 20.000 bordjes, de adelaar

De Spanjaard kreeg al snel in de wedstrijd geel voor protest, na een lichte fout van Lulic.  Kansjes waren er voor eerst Immobile, en aan de overkant voor Dybala, maar doelman Strakosha bracht redding.

Niet veel later terug Dybala met een indraaiende hoekschop, waar terug doelman Strakosha op de lijn kon redden.  En nog voor het kwartier kan Bernardeschi voor Juventus niet scoren, als hij vrij aan de 2e paal naast kopt.

Maar in minuut 24 breekt de wedstrijd open, als Ronaldo aan de tweede paal de voorzet van Betancur in doel verlengde, 0-1 voor de Zebra’s.

Lazio reageerde met spitsen Immobile en Correa, maar de Juve defensie liet hen niet ontsnappen door een zeer korte dekking.  Ronaldo leek aan de overkant de 0-2 te scoren met zijn hoofd, maar terug een uitmuntende doelman Strakosha met een redding.

En in minuut 45, net voor de pauze, zwiept Luis Alberto een voorzet uit zijn voeten, na een hoekschop, en aan de 2e paal kan verdediger Luiz Felipe de 1-1 ruststand met zijn hoofd scoren.

De 2e helft had minder intensiteit als de eerste, veel duels maar amper kansen.  Pas in minuut 20 schot van Dybala op doelman Strakosha.  En aan de overkant counter Lazio, diepe bal van Luis Alberto op de vrijstaande Lazzari die alleen door ging, tot Cuadrado aan de noodrem moest trekken, en de ref hem geel.  Tot onbegrip bij de Laziali, maar gelukkig greep de VAR in, en werd de gele kaart omgezet naar rood, Juve verder met 10.

Lazio profiteerde optimaal van de numerieke meerderheid: Milinkovic controleerde een hoge bal met rechts en knalde meteen met links de 2-1 voorbij Szczesny.  En nogmaals na een wereldpas van spelmaker Luis Alberto, de beste assistman van alle Europese topcompetities.

Een kwartier voor het einde haalt Juve doelman Szczesny spits Immobile neer, strafschop Lazio en geel voor de doelman.  Maar de Poolse sluitpost hield Juve nog even in de match door de penalty van Immobile tweemaal te keren.

Juve speelde alles op alles en kreeg in de 94e minuut het genadeschot, als invaller Caicedo na een counter de 3-1 inlegt.

Zo wint Lazio haar 7e wedstrijd op rij, staat het stevig op de 3e plaats, en bovenal nadert het op Juventus met nog 3 punten achterstand.  Koploper Inter staat nog 5 punten voor Inzaghi’s team.  Beide teams treffen elkaar weer binnen 2 weken, in het Midden-Oosten met dan de Supercoppa als inzet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s