SERIE A: Lazio wint 6e maal op rij

LAZIO v UDINESE 3-0

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

Lazio versus Udinese was een wedstrijd zonder verhaal, waarin de bezoekers bevestigden een grijze muis te zijn in de Serie A, en Lazio zijn 3e plaats meer dan ooit vast heeft.  En dit één week voor de volgende wedstrijd, nogmaals thuis maar nu tegen Juventus, die koploper af is.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

Coach Inzaghi koos voor de vertrouwde namen, met Lazzari op rechts en Luiz Felipe in de verdediging.  Al vroeg in de wedstrijd breekt Lazio de score open.  In de 9e minuut legt Milinkovic de bal af, op de inlopende Immobile die laag voorbij de doelman Musso kan scoren.  Voor de topschutter in de Serie A al zijn 16e van het seizoen.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

Udinese reageert meteen met een dot van een kans voor De Paul, maar die besluit hoger over het doel van Strakosha.  Hierna kwam Lazio terug in de wedstrijd, met een kopbal van Immobile en een poging van Luiz Felipe.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

In minuut 33 haalt verdediger Ekong Correa neer, scheids Di Bello ziet geen graten, maar de VAR grijpt in.  Strafschop voor Lazio, en Immobile die vanop elfmeter zijn 17e van het seizoen scoort, Lazio 2-0 via nogmaals Immobile, doelpunt nummer 17 in de Serie A.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

En net voor de rust krijgt Lazio zijn 2e strafschop, na een fout op de ongrijpbare Correa.  Geen Immobile achter de bal, maar Luis Alberto die vanop 11 meter de 3-0 ruststand vastlegt.  Een doelpunt opgedragen aan zijn jarige ouders, die aanwezig waren in het Olimpico.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

Na de pauze is Lulic dicht bij de 4-0, maar hij besluit met zijn hoofd op Udinese doelman Musso.  Niet veel later zal de Bosniër gewisseld worden voor de Spanjaard Jony.  Later in de 2e helft spaarde de ‘Mister’ ook Leiva en Luis Alberto, en kregen Cataldi en André Anderson nog speelminuten.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A

En die laatste had nog enkele acties in de voeten, in een 2e helft die er geen meer was.  Een overwinning die Lazio steviger op de 3e plaats zet, met Atalanta op 5 punten en ook Cagliari, die nog 1 wedstrijd tegoed hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s