EUROPA: Correa schenkt Lazio Europese winst

LAZIO v CLUJ 1-0

Lazio Roma v CFR Cluj: Group E - UEFA Europa League

Lazio deed haar plicht en won op speeldag 5 in de Europa League, met het kleinste verschil van CFR Cluj uit Roemenië.  Ondanks de winst heeft Lazio het lot niet meer in eigen handen op de laatste speeldag, als het op bezoek gaat bij Rennes.  Enkel als Lazio daar wint, en Cluj verliest thuis van het reeds geplaatste Celtic, zal men overwinteren.

FBL-EUR-C3-LAZIO-CLUJ

Coach Inzaghi liet enkele spelers thuis op rust, zo geen Strakosha, Immobile, Milinkovic en Leiva in de selectie.  Vooraan werd Correa bijgestaan door de Nederlander Adekanye. En in doel kreeg Silvio Proto zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Het wedstrijdbegin was voor Lazio, maar zonder grootse kansen te noteren.  Wel veel inzet aan beide kanten, mede door het natte en gladde speelveld in het Olimpico.

FBL-EUR-C3-LAZIO-CLUJ

In minuut 24 komt het doelpunt die Lazio op voorsprong zet.  Een combinatie van Luis Alberto, via Correa en Adekanye komt terug bij de Argentijn, die laag de 1-0 binnenschuift.

Lazio Roma v CFR Cluj: Group E - UEFA Europa League

De Argentijn breekt de ban voor Lazio, maar zal niet veel later de 2-0 laten liggen, maar hij besluit onbegrijpelijk naast, alleen voor doelman Arlauskis van Cluj.  Voor de pauze ontsnapt Lazio wel aan de gelijkmaker, als Djokovic voor Cluj de paal treft na een laag afstandsschot.

FBL-EUR-C3-LAZIO-CLUJ

Na de pauze schudt bij Cluj coach Petrescu zijn spelers doorheen, en dringen de Roemenen aan richting Proto.  Bij Lazio was ‘dirigent’ Luis Alberto die een poging deed, om de 2-0 te scoren maar zonder succes.

Lazio Roma v CFR Cluj: Group E - UEFA Europa League

Lazio verdedigde de krappe 1-0 voorsprong, en Cluj zocht de gelijkmaker.  Maar zonder succes, Traorè scoort maar in buitenspel, en Omrani besluit nipt naast.  En bij de overige kansjes kon Lazio doelman Proto zich onderscheiden, en dit door de nul te houden tot het laatste fluitsignaal.  Lazio wint met 1-0 en zit op de laatste speeldag in de wachtkamer om al dan niet te overwinteren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s