SERIE A: Invaller Caicedo beslist in minuut 92.

SASSUOLO v LAZIO 1-2

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

In een verzopen en nat Mapei Stadium heeft Lazio 3 gouden punten verworven, tegen een stug en georganiseerd Sassuolo dat pas kopje onder ging in de 92e minuut.  Voor Lazio was invaller Caicedo de verlosser, die zo zijn team steviger op de 3e plaats zet in de Serie A.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

De interlandbreak werd verteerd, en zo mocht Lazio in Reggio Emilia de goede vorm bevestigen na de 12 op 12 in de vorige 4 wedstrijden.  Geen verrassingen in de basiself, Patric mocht starten in de defensie, en Lazzari op de rechterflank.

In de gietende regen kon Lazio een stug Sassuolo niet breken, ondanks de wedstrijd in balbezit te domineren.  Luis Alberto kreeg de 1e kans, gered door Consigli, en in de rebound stuit Milinkovic op een Sassuolo verdediger.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

Pas in minuut 34 breekt de wedstrijd open, als de onvermijdelijke Immobile scoort onder de grabbelende doelman Consigli, op assist van spitsbroeder Correa.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

Voor Ciro doelpunt 15 in de Serie A, en met zijn interlands bijgerekend zijn 20e doelpunt van het seizoen… en we zijn nog steeds niet in december.   Aan de overkant kwam Sassuolo met Duncan die een krul nipt overschoot.  En voor Lazio was er Correa met een volley, die doelman Consigli kan afstoppen.

Maar kort voor de pauze stelt Sassuolo gelijk, als Caputo vrijstaand aan de 2e paal, na een hoekschop, simpel de ruststand kan scoren, 1-1.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

De tweede helft was minder, gezien het veld en de spelers leden onder de zware regenval.  Coach Inzaghi bracht snel 2 frisse spelers het veld op, met Bastos in de defensie en Lukaku op de flank.  Luiz Felipe en Lulic werden naar de kant gehaald.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

Maar ook dit bracht geen beterschap in het spel.  De wedstrijd ging gezapig door, en in minuut 80 brengt Inzaghi een wissel door in de aanval, exit Correa en enter Caicedo.  En in minuut 92 bracht de Ecuadoriaan Lazio in extase, na een dubbele één-twee met Luis Alberto, schoof hij de bal laag naast de verslagen doelman Consigli.

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

US Sassuolo v SS Lazio - Serie A

Voor Lazio een 15 op 15 waardoor het steviger op de 3e plaats staat, en afstand neemt van de concurrenten uit Napoli en Atalanta.  Donderdag rolt de bal terug in de Europa League, waar Lazio thuis Cluj ontvangt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s