SERIE A: Doelpuntenfestival in het Stadio Olimpico

LAZIO v LECCE 4-2

SS Lazio v US Lecce - Serie A

Lazio won haar 4e Serie A duel op rij, thuis tegen Lecce voor de 40.000 toeschouwers in het Olimpico.  De wedstrijd werd gespekt met 6 doelpunten, discutabele strafschoppen en de steeds wederkerende VAR.

Geen verrassingen bij de namen die coach Inzaghi selecteerde, achteraan stonden wel Patric en Luiz Felipe naast Acerbi.  Het wedstrijdbegin was voor beide teams, die met open vizier de aanval zochten.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-LECCE

Luis Alberto kreeg de eerste kans voor Lazio, en aan de overkant moest Strakosha redden op een poging van Babacar.  Milinkovic leek de openingsgoal aan de voeten, maar de Serviër besluit over.

En op het half uur breekt de wedstrijd open, balverlies bij Lecce en Luis Alberto stuurt Correa in het laantje die met een diagonaal schot Lecce doelman Gabriel verslaat, Lazio 1 Lecce 0.

SS Lazio v US Lecce - Serie A

SS Lazio v US Lecce - Serie A

Maar voor de pauze krijgt Lazio een koude douche, als in de 40e minuut na een Leccee hoekschop Lapadula vrijstaand aan de 2e paal de gelijkmaker kan binnenleggen.  In de volgende aanval kan Luis Alberto scoren, maar de Spanjaard besluit onbegrijpelijk over vanop 4 meter, dus gaan de teams rusten bij die 1-1 tussenstand.

SS Lazio v US Lecce - Serie A

Na de break hetzelfde spelbeeld, tweemaal Luis Alberto op doel waarbij Lecce doelman Gabriel moest redden.  Coach Inzaghi neemt Leiva die reeds geel had eruit, Cataldi mag invallen voor hem.  Aan de overkant terug dreiging van Lecce met een kopbal van Babacar, maar Lazio doelman Strakosha met een mirakel redding, die de bal uit de winkelhaak plukt.

En in minuut 62 schenkt Milinkovic de voorsprong aan Lazio, als hij bij de eerste paal iedereen te snel is, op voorzet van Acerbi.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-LECCE

SS Lazio v US Lecce - Serie A

Maar dan krijgt Lecce een lichte strafschop, als Milinkovic niets doet, en Mancosu hem opzoekt en neerstrijkt.  De ref schenkt Lecce een strafschop die er geen was.

Babacar achter de elfmeter, Strakosha brengt redding, maar in de rebound scoort de inlopende Lapadula de 2-2.  Doch grijpt de VAR in, en ziet dat Lapadula te vroeg in de zestienmeter is gekomen, en zo er voordeel heeft uitgenomen, doelpunt afgekeurd.

Een kwartier voor het einde krijgt Lazio een strafschop.  Een trap van Milinkovic treft de hand van een Lecce verdediger.  En topschutter Immobile neemt de bal voor de elfmeter, en trapt links laag in de hoek de 3-1 binnen.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-LECCE

SS Lazio v US Lecce - Serie A

En 3 minuten later scoort zijn spitsbroeder Correa de 4-1, op aangeven van Immobile.  De topschutter stuurt de Argentijn alleen voor doel, die hoog en droog in doel kan besluiten.

SS Lazio v US Lecce - Serie A

SS Lazio v US Lecce - Serie A

Aan de overkant kon Lecce milderen in minuut 85, als La Mantia vrijstaand kon binnenkoppen.  Tevens het laatste wapenfeit in het Olimpico.  Lazio staat dankzij deze 12 op 12 op de 3e plaats, ook mede puntenverlies van achtervolgers Napoli, Atalanta en A.S. Roma.  Lazio moet wel het verrassende Cagliari naast zich dulden, met evenveel punten, maar het doelpuntensaldo is gunstiger voor Inzaghi en co.

De Serie A pikt de draad weer op, na de interlandbreak, zo trekt Lazio binnen 2 weken richting Sassuolo.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-LECCE

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s