EUROPA: Lazio verliest en verlaat quasi de Europa League

LAZIO v CELTIC 1-2

Lazio verloor vanavond de wedstrijd die gewonnen moest worden, om Europees overwinteren nog mogelijk te maken.

Maar deze thuisnederlaag, plus de overwinning van Cluj thuis tegen Rennes, maakt het Lazio quasi onmogelijk om de groepsfase te overleven, enkel mathematisch kan het nog.  Maar voor Cluj volstaat 1 punt uit 2 wedstrijden om door te gaan.

Voor de wedstrijd kon Lazio niet rekenen op Correa, Radu en Marusic, die gespaard werden door lichte blessures.  Vooraan moest dan Caicedo Immobile bijstaan in de aanval.  Op de flanken de nieuwe aanwinsten van deze zomer, Lazzari en Jony, met achteraan ook een nieuwe naam, Vavro.

En de Spanjaard Jony zorgde voor het eerste gevaar, maar Celtic doelman Forster kon redden.

Maar in minuut 8 werd hij verslagen, toen een voorzet van Lazzari via het hoofd van Caicedo, bij de inlopende Immobile komt, die de 1-0 laag in de hoek legt.  Voor spits Immobile doelpunt 101 in een Lazio shirt, na zijn 100e doelpunt vorige zondag in San Siro.

Maar in minuut 40 komt Celtic langszij, als eerst Milinkovic en dan Acerbi niet goed wakker zijn in de Lazio defensie, en Forrest in de hoek voor de ‘Bhoys’ de 1-1 kan scoren.

In de resterende tijd voor de pauze kreeg Lazio nog kansen om te rusten met een voorsprong, Milinkovic zijn kopbal sterft op doelman Forster, en Lazio ziet een gemaakte doelpunt van de lijn gered worden door Jullien.

Na de pauze 2 nieuwe gezichten bij Lazio, Lulic en Luis Alberto worden erin gebracht.  Immobile claimde een strafschop na duidelijk hands van Jullien, maar in de Europa League is er geen VAR en gaat de wedstrijd gewoon door.

Lazio rijgde de kansen aanéén, maar zonder succes.  Milinkovic nipt naast en Luis Alberto met een indraaiende hoekschop op de paal waren de eerste hoogtepunten.

Invaller Berisha kreeg ook zijn kans, maar hij besloot op Celtic doelman Forster.  En terug Luis Alberto die 2 verdedigers doordraaide, maar terug de dekselse Forster met een redding.

Maar hoe meer Lazio begon aan te dringen, hoe meer gaten er waren in de defensie.  En er is een voetbalwet die zegt, wie zijn kansen niet afmaakt, verliest de wedstrijd, en dat geschiedde in minuut 94.

Invaller Berisha speelt de bal zomaar in bij een Celtic speler, en een paar seconden legt Ntcham de 1-2 eindstand vast.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s