SERIE A: Lazio breekt 30-jarige vloek van San Siro

AC MILAN v LAZIO 1-2

AC Milan v SS Lazio - Serie A

3 november 2019 zal bij Lazio in de geschiedenisboekjes genoteerd staan, want na 30 jaar is de vloek van San Siro gebroken in de Serie A.  Zolang kon Lazio niet winnen in een Serie A wedstrijd van AC Milan in San Siro, maar dit record is voorgoed naar de vergetelheid gebracht.

Coach Inzaghi koos voor Bastos en Radu achteraan, en Lazzari op de rechterflank, voor het overige de vertrouwde namen.  Beide teams gingen goed op en neer in een open wedstrijd, die ze beiden wilden winnen.  Het eerste hoogtepunt kwam in minuut 22, als Luis Alberto met een geniale doorsteekpas Immobile wegstuurt, maar hij knalt op het deklat.

AC Milan v SS Lazio - Serie A

Maar iets later breekt de spits de ban in San Siro.  Vanop rechts Lazzari met een voorzet, en topschutter Immobile die met zijn hoofd doelman Donnaruma aan de grond nagelt, Milan 0 Lazio 1.

AC Milan v SS Lazio - Serie A

Voor ‘King Ciro’ zijn 100e doelpunt in een Lazio shirt  in 147 duels, en zijn 13e doelpunt in de lopende Serie A.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Maar Lazio kan niet lang genieten van de voorsprong, als 3 minuten later de score gelijk staat.  Een voorzet van AC Milan komt bij spits Piatek, die met een beenveeg en via verdediger Bastos, de bal langs de verslagen Lazio doelman Strakosha binnen ziet gaan.

De 1-1 bleef tevens staan tot aan de rust.

AC Milan v SS Lazio - Serie A

Na de pauze was het spelbeeld minder, bij de 2 ongewijzigde elftallen.  Eerst leek Lazio een strafschop te krijgen, nadat Lazzari werd neergeduwd, maar ref Calvarese zag er geen graten in, en tevens de VAR wou niet wakker schieten.

Coach Inzaghi grijpt in, exit Milinkovic en topschutter Immobile, voor Parolo en Caicedo.  Het vervolg was een wedstrijd met veel inzet en strijd, dus ook enkele gele kaarten.  Spits Caicedo viel nog uit met een schouderblessure, zijn vervanger werd Cataldi.

De wedstrijd leek op slot, tot minuut 83.  Luis Alberto onderschept een te korte kopbal van Duarte, en lanceert spits Correa in de diepte.  De Argentijn blijft koelbloedig, en scoort kruislings naast Milan doelman Donnarumma.

In de resterende tijd kon Milan geen vuist meer maken, en mag Lazio zo een historische overwinning vieren in en tegen AC Milan.  En doet het tevens in de Serie A een uitstekende zaak, door samen met het verrassende Cagliari en Atalanta de 4e plaats te delen.

Lazio zal kort kunnen genieten van de overwinning, want donderdag is er de cruciale return Europees thuis tegen Celtic Glasgow.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s