SERIE A: Immobile schenkt Lazio zege in minuut 89

FIORENTINA v LAZIO 1-2

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

In de afsluiter van speeldag 9 won Lazio in en tegen Fiorentina, met 1-2 met Immobile als “Man of the Match” met 1 assist en een winnende kopbal in de 88e minuut.  Een overwinning waardoor Lazio kan aansluiten in de subtop, en zo maar op 2 punten staat van Napoli dat 4e staat.  Fiorentina kende zo haar eerste nederlaag in 7 wedstrijden, en ziet zo de top 6 steeds verder uitlopen.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

Coach Inzaghi had één verrassing in de basiself, zo mocht de Spanjaard Patric in de defensie starten, naast Radu en Acerbi.  Voor het overige de vertrouwde namen met Lulic en Lazzari op de flanken.  Bij Fiorentina zien we o.a. ex-Laziali Caceres en Badelj in de basiself.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

In een levendige 1e helft ging het spel op en neer, met halve kansen aan beide kanten.  Lazio doelman Strakosha bracht redding op een poging van Chiesa, en aan de overkant scoort Immobile.  Maar scheids Guida keurt het doelpunt af voor buitenspel.  Hiervoor zag scheids Guida en zelfs de VAR geen strafschop na een duidelijke duwfout van Caceres op Lazzari.

Maar in minuut 22 stuurt Immobile zijn spitsbroeder Correa de diepte in, de Argentijn komt alleen voor Viola doelman Dragowski, en met één dribbel gaat hij de doelman voorbij en legt de 0-1 binnen.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

De grensrechter vlagt voor buitenspel, en scheids Guida volgt hem, maar na tussenkomst van de VAR is er geen sprake van buitenspel, en mag Correa zijn doelpunt vieren.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

Lazio kan maar 5 minuten genieten van de voorsprong, want aan de overkant legt Ribery de bal op de inlopende Chiesa, die ongenadelijk de 1-1 in de hoek legt naast Strakosha.  In het resterende kwartier bleven de kansen uit en gingen beide teams de rust in bij deze 1-1 tussenstand.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

Na de pauze zakt het tempo in de wedstrijd, en blijven de kansen uit.  In minuut 59 een schot van Lulic die doelman Dragowski  kan redden.  Coach Inzaghi grijpt in, Milinkovic naar de kant voor Parolo, en op de flank mag Jordan Lukaku nog eens invallen voor Lulic.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

De wedstrijd lijkt op slot, maar in de laatste speelminuten barst de wedstrijd in zijn definitieve plooi.  In minuut 89 mag Lukaku zijn linkerflank afdweilen, voorzet in de zestien waar Immobile zijn hoofd tegen zet, en de 1-2 laag in de hoek kopt.  Fiorentina klaagt na een voorgaande fout van Lukaku, maar de VAR en schieds Guida keuren het doelpunt goed.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

En in blessuretijd krijgt Lazio nog een strafschop, na hands van Ranieri die met rood het veld mag verlaten.  Niet Immobile maar Caicendo mag deze nemen, maar hij besluit op Viola doelman Dragowski.

Tevens de laatste emotie van de wedstrijd, waarna scheids Guida de wedstrijd affluit.  Voor Lazio een deugddoende overwinning, na één maand met mindere resultaten.  En voor spits Immobile weer één voor de statistieken, want hij blijft topschutter in de Serie A.

ACF Fiorentina v SS Lazio - Serie A

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s