EUROPA : Lazio genekt door kopbal in minuut 88

CELTIC v LAZIO 2-1

Lazio verlaat Schotland en Celtic Park met een nipte nederlaag huiswaarts, ondanks de betere ploeg te zijn dan de Schotten, maar waar de efficiëntie weer eens het manco was bij het team van Inzaghi.

De ‘Mister’ koos voor een paar wijzigingen in zijn basiself, met o.a. Bastos en Vavro in de defensie, Jony en Lazzari op de flanken, en Caicedo in de aanval naast Correa.

Lazio, Inzaghi:

Zoals bijna alle wedstrijden in Celtic Park vlogen de Schotten meteen in de aanval, met pas een kansje voor Christie in minuut 16. Lazio controleert de wedstrijd, waar enkel Correa een schot op doel brengt, die Celtic doelman Forster kan afstoppen.

En in de 40e minuut komt Lazio op voorsprong na een counter.  Via Milinkovic en Caicedo komt de bal vooraan bij Correa, hij ziet rechts de inlopende Lazzari die hoog en droog in de korte hoek de 0-1 scoort.  Dit tot vreugde van de 1.500 meegereisde Laziali die de 58.500 Schotten deden zwijgen.

Voor Lazzari zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd voor Lazio, na zijn overstap van S.P.A.L. naar Rome deze zomer.

Na de pauze blijft Lazio ongewijzigd, en blijft Celtic in het eerste kwartier onzichtbaar.  Aan de overkant krijgt Lazio de kans om Celtic uit te tellen, maar Correa komt alleen voor doel, maar besluit op de paal.  En 2 minuten later hangen de bordjes gelijk, als Christie met teveel ruimte in de zestien, een voorzet kan afwerken, naast de verslagen Vavro en Strakosha.

Lulic en Immobile zijn de wissels van Inzaghi, voor Jony en Correa.  Lazio dringt aan voor nog een doelpunt, en op aangeven van Lazzari kan Parolo scoren, maar Celtic doelman Forster brengt nog een ultieme redding.

Celtic-Lazio 2-1: Inzaghi, beffa immeritata

In minuut 88 valt dan de beslissing, als na een hoekschop Jullien vrijstaand kan inkoppen, en de bal laag in de hoek deponeert, naast de verslagen doelman Strakosha.

Cataldi krijgt nog een kansje in de laatste minuten, maar zonder succes.  Lazio verliest zo voor de tweede maal in de Europa League, en zal over 2 weken thuis in Rome tegen terug Celtic vol voor de 3 punten moeten gaan, om hun Europese ambities overeind te houden.

Afbeeldingsresultaat voor celtic lazio 2-1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s