SERIE A: Lazio buigt 0-3 achterstand om naar 3-3.

LAZIO v ATALANTA 3-3

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Lazio en Atalanta deelden de punten in het Olimpico, na een knotsgekke wedstrijd gespekt met 6 doelpunten, waarvan 2 strafschoppen en een come-back van Lazio na een 0-3 achterstand.

Coach Inzaghi kon niet rekenen op de geschorste Leiva, en zo mocht Parolo starten in de basiself.  Maar Lazio was te traag in de opbouw, in het zonnige Olimpico.  En tegenstander Atalanta koos zijn momenten op te prikken, en deed dit met verve tussen minuut 23 en 37 van de eerste helft.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Bij Atalanta was spits Zapata niet fit bevonden, maar zijn vervanger Muriel deed zijn naam ‘supersub’ weer gelden.  Eerst met een simpele inlegger naast Strakosha voor de 0-1.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

En 5 minuten later door een vrije trap voorbij alle benen van de Lazio defensie in de hoek te leggen, 0-2.  En in minuut 37 mocht Papu Gomez de 0-3 scoren, na een counter van Atalanta.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

De 30.000 in het Olimpico en coach Inzaghi konden hun ogen niet geloven, want een ondermaats Lazio presteerde één van haar zwakste 45 minuten, en mochten met schaamrood 0-3 de rust in.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Tot ieders verbazing bleef coach Inzaghi vertrouwen hebben in de basiself, dus geen wissels bij de start van de 2e helft.  Lazio schoot wakker en begon de Curva Nord aan te vallen op zoek naar doelpunten.

En in minuut 69 kwam de 1-3 op strafschop.  Immobile gaat neer na licht contact, voor scheids Rocchi een strafschop die Immobile omzet voor de aansluitingstreffer.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

En nog geen 60 seconden later is Immobile de assist-man op de inlopende Correa.  De Argentijn schiet genadeloos in de 2-3 los in de winkelhaak, het Olimpico veert op en krijgt plots geloof in de come-back.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Lazio ruikt de gelijkmaker maar Atalanta loert op de counter, om Lazio genadeloos af te maken.  En dat genadeschot kwam bijna in de 88e minuut, als Atalanta met 3 man voor doel 3 pogingen kregen om te scoren.  Maar eerst tweemaal op doelman Strakosha stuiten, en bij de rebound Luiz Felipe da bal van de lijn kon vegen.

Pas in de 92e minuut komt de 3-3, na een trekfout op Immobile.  Strafschop Lazio en de spits schiet laag onder doelman Gollini de gelijkmaker binnen.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

De ommekeer was compleet en de 3-3 bleef staan tot het eindsignaal in minuut 96.  Een puntendeling die beide ploegen niet verder helpen in het klassement.  En voor Lazio een morele opstekker, dit met de Europese wedstrijd van donderdag in zicht, als Lazio richting Glasgow gaat om koploper Celtic te bekampen.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s