SERIE A : Lazio verliest 2 punten na late strafschopmisser

BOLOGNA v LAZIO 2-2

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Bologna en Lazio hebben de punten gedeeld in Dall’Ara, in een wedstrijd die zowat alles had… doelpunten, VAR, rode kaarten en een late strafschop.  Maar eerst was er het eerbetoon aan Bologna coach Mihajlovic, die de bezoekende Laziali fans ging groeten in het uit-vak.  De ex-Laziale van het Dream Team 1999-2000 stond terug op het veld, ondanks de chemotherapie die hij volgt voor zijn behandeling van leukemie.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

De eerste helft werd een rollercoaster gevuld met doelpunten, eerst Bologna met de 1-0 via een kopbal van Krejci.  Maar een paar minuten later stelt Lazio gelijk via Immobile, die met een laag schot Bologna doelman Skorupski versloeg.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Maar Bologna was niet van slag, en de 2-1 kwomt via Palacio.  Eerst was er een krul van Svanberg die via de paal bij Palacio komt, die simpel de rebound kon binnenwerken, via Lazio doelman Strakosha.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

En nog voor de break komt de gelijkmaker, met terug Immobile met een gekruist schot voorbij Bologna doelman Skorupski, ruststand 2-2.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

De 2e helft kende minder doelpunten, maar evenveel emoties.  Lucas Leiva werd kop van jut, als hij binnen het kwartier tweemaal geel krijgt, dus Lazio tot 10 voor het resterende half uur.  Coach Inzaghi grijpt in en zet Parolo op het middenveld, dit ten koste van spits Immobile.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Bologna scoort dan de 3-2, maar de VAR komt tussenbeide wegens buitenspel, dus gaat het feestje niet door in Dall’ Ara.  Ook Bologna komt met een mannetje minder te staan, als Medel aan het truitje hangt van de doorgebroken Correa.  En in minuut 86 gaat Acerbi neer na contact met Palacio.  Strafschop voor Lazio.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Spits Correa krijgt de bal en neemt de elfmeter staalhard, maar ziet de bal tegen het deklat uiteen spatten… weg de eventuele 2-3 voorsprong.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

In de resterende minuten viel er niets te noteren, dus is de 2-2 eindstand een feit.  Zo verliest Lazio 2 kostbare punten en blijft het hangen op een 6e plaats in de Serie A.  De komende weken is er interlandvoetbal, dus kan Lazio in alle rust de volgende wedstrijd voorbereiden.

En deze is de opener van speeldag 8 op zaterdag 19 oktober, als Lazio thuis Atalanta (3e) ontvangt om 15:00 uur.

Bologna FC v SS Lazio - Serie A

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s