SERIE A : Lazio slikt late nederlaag tegen S.P.A.L

S.P.A.L v LAZIO 2-1

SPAL v SS Lazio - Serie A

In het zomerse warme Ferrara leed Lazio haar 1e nederlaag van het seizoen, door een doelpunt in de 92e minuut van Kurtic.  Een misstap bij Lazio waardoor het uit de subtop valt, en met een 4 op 9 in de ruime middenmoot zit van de Serie A.

Coach Inzaghi liet 2 basispionnen rusten op de bank, geen Milinkovic op het middenveld en geen Correa in de aanval.  Zo kregen Parolo en Caicedo een basisplaats.  Achteraan ook 1 wissel met Patric in de defensie, voor de Brazilaan Luiz Felipe.

Het wedstrijdbegin is voor Lazio met al een bal op de paal in de 10e minuut, pechvogel was spits Caicedo.  Maar na een kwartier komt Lazio een voorsprong.  Tomovic raakt de bal met de hand in een duel, scheids Calvarese checkt de VAR, die duidelijk hands ziet dus een strafschop voor Lazio.

Een klusje voor spits Immobile die ex-Lazio doelman verschalkt voor de 0-1 in Ferrara.

Het spelbeeld blijft ongewijzigd na de voorsprong.  Een bleek S.P.A.L. ondergaat het spel, en Lazio vergeet de voorsprong te verdubbelen.  Luis Alberto was het dichts bij, maar doelman Berisha brengt redding, en de 0-1 blijft staan bij het rustsignaal.

Na de pauze schiet S.P.A.L. wakker, met een waarschuwingsschotje van Kurtic, Lazio doelman Strakosha brengt redding.  Maar na een hoekschop komt de gelijkmaker op het scorebord, als Petagna via een borstcontrole de bal laag en droog in doel legt, 1-1.

Coach Inzaghi wilt de tij keren en brengt Correa en Milinkovic erin.  Maar S.P.A.L. blijft dreigen, terwijl Lazio naar haar 2e adem hapt.  Weer gevaar via Kurtic, maar zijn kopbal gaat niet binnen.

SPAL v SS Lazio - Serie A

In minuut 92 komt het nekschot, als Kurtic na een S.P.A.L. aanval de rebound link in de hoek legt, 2-1 voor de thuisploeg.  In de resterende 4 minuten kon Lazio niet reageren, en aan de overkant kon S.P.A.L. hun counters niet afwerken.

SPAL v SS Lazio - Serie A

Een bittere pil voor Lazio, gezien de bleke prestatie in de 2e helft.  Zo is er de eerste valse noot in de Serie A na speeldag 3, maar donderdag wacht de start van de Europa League, met een bezoek aan het Roemeens Cluj.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s