SERIE A : Doelhout verhindert Lazio van Derbywinst

LAZIO v ROMA 1-1

SS Lazio v AS Roma - Serie A

De Derby tussen Lazio en Rome kende geen winnaar, waarbij Lazio zich als morele winnaar het veld verliet in het Olimpico ondanks de puntendeling.  De 187ste Romeinse derby werd gekenmerkt door gemiste kansen en het doelhout die een hoofdrol opeiste.  Met een 4 op 6 blijft Lazio voorlopig in de subtop na koplopers Juventus, Inter en Torino.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Voor de wedstrijd was er de choreo en eerbetoon voor de overleden Capo van de IRR, Fabrizio.

In de 3e minuut kwam de paal al in actie, op een schot van Leiva na een hoekschop.
Lazio blijft kansen creeëren, maar Immobile en Milinkovic kunnen de Roma doelman niet verslaan.

Op het kwartier komt Roma op voorsprong na een goedkope strafschop. Dzeko schiet om de arm van Milinkovic, en Guida geeft de strafschop aan A.S. Kolarov klaart de klus van elfmeter.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ROMA

Lazio lijkt de gelijkmaker te scoren, maar tweemaal staat het doelhout in de weg. Eerst Immobile die onbegrijpelijk van 11 meter vol op de kruising trapt, en dan Correa gekruist op de paal.

SS Lazio v AS Roma - Serie A
Aan de overkant stond het doelhout ook paraat, wat Zaniolo trof tweemaal de paal na 2 pogingen.

Nog voor de rust is Lazio gedwongen te wisselen, Luiz Felipe kan niet verder na een stevige tackle van Zaniolo, Bastos is zijn vervanger in de defensie.  De 0-1 tussenstand blijft staan na een festival van gemiste kansen en het doelhout.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen, tekst en buiten

Na de pauze hetzelfde verhaal, Lazio in de aanval op zoek naar de gelijkmaker, Roma op de loer voor een counter, waarbij Kluivert een kansje kreeg.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

De verdiende gelijkmaker kwam uiteindelijk op het uur, als balverlies van Kolarov een aanval inleidde.  Immobile in de zestien legt af op Luis Alberto, en de Spanjaard maakt genadeloos af, de verdiende 1-1 staat op het bord.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Voor de Spaanse spelmaker het eerste van het seizoen, na 2 assists vorige week tegen Sampdoria.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Lazio blijft aandringen en Roma plooit terug, en Correa lijkt de 2-1 aan de voeten, maar besluit van dicht te zwak op doelman Pau Lopez.  Jony en Parolo kregen nog speelminuten in de Derby, dit voor Lulic en Milinkovic.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

En beide invallers waren bijna beslissend voor de Derbywinst, als in minuut 86 Parolo een schot op de deklat plaatst… de 4e doelhout van de wedstrijd.  En in blessuretijd was het Jony met een assist op de scorende Lazzari, maar afgekeurd door buitenspel van de Spaanse wisselspeler.  Eindstand 1-1, een puntendeling waarbij Lazio te weinig kreeg, door het doelhout en gemiste kansen.

Afbeeldingsresultaat voor lazio roma 1-1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s