SERIE A: Lazio wint opener van Samp’

SAMPDORIA v LAZIO 0-3

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Lazio heeft haar start niet gemist van het nieuwe Serie A seizoen, en nam de 3 verdiende punten weg in en tegen Sampdoria.  En met de 0-3 eindstand mag Lazio zich zo nestelen op de 1e plaats in de Serie A, met de maximum score van 3 op 3, 3 doelpunten voor en nul tegen.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Coach Inzaghi koos voor 2 spitsen, met Correa en Immobile, en achteraan naast Acerbi stonden Luiz Felipe en veteraan Radu.  De afwezige Lucas Leiva werd vervangen door Parolo.  Enige nieuwe naam in de basiself was voor vleugelspeler en aanwinst Lazzari.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Het wedstrijdbegin was één en al Lazio, kansen werden gemorst of gered door de uitstekende Samp’ doelman Audero.  En net op het moment dat Samp’ de wedstrijd deed kantelen sloeg Lazio toe.

Spits Immobile ontglipte de buitenspelval, en met een listige lob moet doelman Audero zich de meerdere geven. Samp’ 0 Lazio 1 in minuut 37.

Voor Ciro Immobile zijn 100e doelpunt in dienst van Lazio, een mijlpaal voor de Lazio spits.

Na de break veranderde het spelbeeld niet, met een dominant Lazio in Genua.  Met als beloning de 0-2 in minuut 56.  Nu stond de andere spits Correa op het scoresheet.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

De Argentijn vierde zijn doelpunt niet, gezien zijn verleden bij Sampdoria in het seizoen 2015-2016.

En de 0-3 kwam op aangeven van Milinkovic, met een zuivere pass in de loop van Immobile, die 2 tijden nodig had om de 0-3 te scoren, in de 62e minuut.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Lazio consolideerde de 0-3 voorsprong in het resterende half uur, met nog enkele wissels.  Exit Lazzari voor Marusic, exit Acerbi voor aanwinst Vavro en de laatste exit was Milinkovic voor Cataldi.

Mister Inzaghi en co kan met een gerust gemoed en de 1e plaats al aftellen naar speeldag 2… de ‘Derby Della Capitale’ waarin Lazio thuis AS Roma ontvangt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s