André Anderson, de ontdekking van Auronzo

Afbeeldingsresultaat voor André Anderson Lazio

Tijdens de zomerkamp in Auronzo viel er één speler op, die in alle anonimiteit zijn plaats heeft verworven in de A-selectie, die van André Anderson.

De 20-jarige middenvelder verliet vorige zomer zijn thuisland en club Santos, om in Rome zijn kans te grijpen.  Maar Lazio koos om hem te laten rijpen bij een andere club.

De Braziliaan werd zo vorig seizoen uitgeleend aan Salernitana, spelend in de Serie B.  Daar wist hij in 17 wedstrijden tweemaal te scoren plus één assist, in de rol van aanvallende middenvelder.

Voor het zomerkamp in Auronzo koos coach Inzaghi om geen beloften van de Primavera mee te nemen, en zo kreeg plots André Anderson de kans om mee te reizen met de A-selectie.  En in het laatste oefenduel tegen Mantova wist de Braziliaan zelfs te scoren, onder het goedkeurend oog van coach Inzaghi.

De Laziali aanwezig spraken van een nieuwe ‘Hernanes’ op het middenveld.  De Italiaanse scouts hebben André Anderson reeds opgevolgd, waardoor hij tevens geselecteerd werd voor de U20 van de Azzurri.

Afbeeldingsresultaat voor André Anderson Lazio

Nu is het aan Anderson zelf om zich in de kijker te spelen, om een plaats op te eisen in het eerste elftal.  Hij zou niet de eerste Lazio speler zijn, die via Salernitana (club is eigendom van Lazio president Lotito) zich zo in de A-kern speelt van Lazio.

Zo zijn verdediger Luiz Felipe en doelman Strakosha zijn voorgangers de vorige seizoenen, die mochten rijpen in de Serie B.

Afbeeldingsresultaat voor Luiz Felipe SalernitanaAfbeeldingsresultaat voor Strakosha Salernitana

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s