SERIE A: Doelpuntenkermis in nat Olimpico

LAZIO v BOLOGNA 3-3

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

In een regenachtig en verzopen Stadio Olimpico deelden Lazio en Bologna de punten in een doelpuntenfestival die op 3-3 eindigde.  Met deze puntendeling is Bologna gered, en mag het volgend seizoen weer aantreden in de Serie A.

Voor Lazio is de top 6 niet meer mogelijk, en is het duel volgende week tegen Torino voor de eer en de eventuele 7e plaats.  Coach Inzaghi liet in de laatste thuiswedstrijd 3e doelman Guerrieri starten, met verder Milinkovic op de bank, met Badelj in de basis.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

In minuut 13 trakteerde al meteen Correa de 20.000 aanwezigen op de 1-0, op aangeven van Leiva.  Aan de overkant bracht Guerrieri redding op een schot van Pulgar van Bologna.  De 1-0 bleef staan tot aan de rust, in een wedstrijd die goed op en neer ging, in een verzopen Olimpico grasmat.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

Na de break is er Bologna met het eerste gevaar, en in minuut 50 en 52 komt het op 1-2.  Eerst de gelijkmaker van Poli in de korte hoek, op aangeven van Palacio.  En 2 minuten later Destro met de 1-2, weer terug met een assist van Palacio. zijn hoofd nu

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

Coach Inzaghi geeft jongeling Nicolò Armini nog speelminuten, hij vervangt Luiz Felipe in de defensie.  En op het uur komt de 2-2, als verdediger Bastos de zestienmeter binnenloopt en de bal krijgt, en met een heerlijke krul de 2-2 in de kruising legt.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

Maar die 2-2 houdt maar 3 minuten stand, als aan de overkant na een hoekschop Orsolino voor Bologna de 2-3 scoort.  Leiva en Badelj ruimen plaats voor Cataldi en Milinkovic.  En die laatste krulde in de 80e minuut een vrije trap hoog in de hoek, naast de grabbelende doelman Skorupski.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

Tevens de eindstand 3-3, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 voor eigen publiek.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

Na de wedstrijd mochten de Laziali hun verse Coppa Italia presenteren aan hun aanwezige fans, met doelpuntenmakers Milinkovic en Correa in de hoofdrol.

SS Lazio v Bologna FC - Serie A

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s