TIMCUP 2019 : Lazio wint haar 7e Coppa Italia #VIC7ORY

ATALANTA v LAZIO 0-2

In de eerste helft lag het tempo zeer hoog, maar een doelpunt bleef uit.  Tien dagen na de ontmoeting in de Serie A was het Atalanta dat als eerste het initiatief nam.  Papu Gomez beproefde zijn geluk na ruim een minuut en zag hoe doelman Thomas Strakosha reddend optrad. Daarna kopte Lucas Leiva naast namens Lazio.

De beste mogelijkheid was halverwege de eerste helft voor Marten de Roon, die een basisplaats kreeg in de finale. De Roon, op jacht naar zijn eerste prijs in clubverband, schoot de bal na een vrije trap snoeihard tegen de lat. In de rebound liet Duván Zapata de mogelijkheid op 1-0 liggen.

Atalanta, dat voor de vierde keer in zijn bestaan in de eindstrijd van het Italiaanse bekertoernooi stond, kreeg ook na rust de eerste kansen: Strakosha strekte zich op een schot van Timothy Castagne en voorkwam later dat Zapata iets kon doen met een slim passje van Josip Ilicic.

Lazio zag toe hoe Atalanta almaar sterker werd. Gomez speelde een kwartier voor tijd Marco Parolo uit en raakte vervolgens de paal met zijn schot. Een voorsprong leek niet ver weg voor Atalanta, maar het tegenovergestelde gebeurde: na 82 minuten mikte Lucas een hoekschop op het hoofd van Sergej Milinkovic-Savic, die onhoudbaar raak kopte en Lazio aan de leiding bracht (0-1).

De spirit was er daarna zo goed als uit bij Atalanta. Trainer Gian Piero Gasperini voerde wel snel een driedubbele wissel door, waarbij onder meer De Roon het veld verliet, maar het mocht niet baten. Doelman Pierluigi Gollini voorkwam eerst een doelpunt van Joaquín Correa, maar werd in blessuretijd alsnog geklopt door de Argentijn na een snelle counter.

Zo wint Lazio haar 7e Coppa Italia in haar geschiedenis, en nog straffer haar 6e bekertrofee in de laatste 21 jaar.  En mag het tevens rechtstreeks naar de Europa League 2019/2020.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s