TIMCUP 2019: Finale Atalanta v Lazio… minus 1

De klok tikt verder af naar woensdagavond 20:45 uur, als Atalanta en Lazio elkaar treffen voor TIMCUP 2019, één van de 3 prijzen in het Italiaans voetbal.  Beide teams begonnen hun Coppa Italia avontuur in de 1/8e finale, begin 2019.

Atalanta won eerst in Cagliari 1-2, om in de kwart-finales kampioen Juventus naar huis te sturen met een droge 3-0.  In de halve finales werd Fiorentina uitgeschakeld, met een 3-3 in Firenze en een 2-1 overwinning thuis in Bergamo.  Voor Atalanta is dit nog maar hun 4e finale in de Coppa Italia, na winst in 1963 verloor men 2 finales in 1987 van Sampdoria en in 1996 van Fiorentina.

Bij Lazio ging de Coppa Italia langs het Noorden van Italië, eerst werd thuis Novara uit de Serie C met 4-1 uitgeschakeld.  Gevolgd door de duels tegen de Milanezen.  Lazio won van Inter na een bloedstollende 1-1 en 3-4 winst in strafschoppen, dankzij de beslissende van Leiva.

Afbeeldingsresultaat voor inter lazio 1-1 leiva

Met in de halve finales dan A.C. Milan, waarin men thuis niet verder kwam dan een 0-0.  Maar in San Siro toch hun duivels kon ontbinden, en dankzij Correa een 0-1 winst volstond voor de finale.

Afbeeldingsresultaat voor ac milan lazio 0-1 correa

De laatste bekerwinst van Lazio is nog steeds de historische 26 mei 2013, waar Lulic in minuut 71 de buren van A.S. Roma naar het eeuwige vagevuur der Derby nederlagen bracht.  In de bekerfinales van 2015 en 2017 moest Lazio zich de meerdere geven aan een oppermachtig Juventus.

Lazio kan woensdag haar 7e Coppa winnen, en zo rechtstreeks richting Europa League te gaan.

Atalanta heeft maar 1 Coppa Italia op haar palmares, die van 1963 waarin men Torino versloeg met 3-1. Angelo Domenghini was de man van de wedstrijd, want hij scoorde 3 doelpunten voor ‘La Dea’.

Afbeeldingsresultaat voor Angelo Domenghini 1963

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s