SERIE A: Lazio wint in Cagliari met Proto in doel

CAGLIARI v LAZIO 1-2

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Lazio deed zijn plicht in de Serie A en won met 1-2 op bezoek bij Cagliari.  Een wedstrijd waarbij iedereen op 2 gedachten begon te hinken, gezien aanstaande woensdag Lazio de Coppa Italia Finale speelt tegen Atalanta, en coach Inzaghi geen risico’s wou nemen met enkele basispionnen.

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Zo was er geen basisplaats voor Strakosha, Leiva, Milinkovic en Immobile, en moesten de spitsen Caicedo en Correa voor doelpunten zorgen.

Doch was het wachten tot het half uur als de wedstrijd open brak.  Een aanval in ‘tiki-taka’ stijl ging over de hele zestien meter gebied, met Luis Alberto als afwerker, die netjes vanop elf meter de bal laag in de hoek legt, Cagliari 0 Lazio 1.

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Cagliari deed wat het kon, maar Lazio kon tot aan de rust de 0-1 eenvoudig verdedigen.  En meteen na de break kwam al vroeg de 0-2.  Op een counter komt Correa alleen voor doel, en de Argentijn legt de bal koelbloedig naast de Cagliari doelman, 0-2 voor Lazio

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Cagliari v SS Lazio - Serie A

Pas op het einde mocht Silvio Proto zijn ervaring tentoonstellen, gezien Cagliari begon aan te dringen.  In minuut 70 leek de 1-2 in de maak, maar de vingertoppen van Proto dachten er anders over.

Doch moest de Belg hem gewonnen geven in de 91e minuut, op een kopbal van Pavoletti.  Maar Lazio neemt de 3 punten mee, en maakt nog steeds kan op Europees voetbal.  Maar woensdag kan het nog een prijs pakken, de TIMCUP 2019 waarin het Atalanta zal treffen in het ‘neutrale’ Stadio Olimpico.

Silvio Proto debuteert in de Serie A met Lazio en pakt uit met “geniale redding”

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s