SERIE A: Lazio verzuipt in eigen Olimpico

LAZIO v ATALANTA 1-3

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Lazio mag stilaan een streep trekken betreft de 4e plaats en de CL-ticket.  Atalanta kwam naar het Olimpico om hun 4e plaats te bevestigen en met succes, en een 1-3 overwinning tegen een Lazio waar verdediger Wallace de pineut was, en betrokken was bij de 3 tegendoelpunten.

Coach Inzaghi koos achteraan voor Acerbi, Bastos en Wallace, met in de aanval Immobile naast Caicedo.  Op het middenveld geen Milinkovic, zijn vervanger Parolo was meteen in de wedstrijd.

De middenvelder was reeds betrokken bij de eerste Lazio aanval, en scoort meteen al de 1-0 na 120 seconden in de wedstrijd.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Beiden teams bleven gretig in de aanval, maar in minuut 22 kwam de gelijkmaker.  Mistasten bij Wallace in de Lazio defensie, zorgt dat Papu Gomez kan schieten, en via Zapata komt de 1-1 op het scorebord.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Nog voor de pauze krijgt Ilicic de beste kans voor Atalanta, maar in het Olimpico gaan beide teams de rust in bij die 1-1 tussenstand.

Na de pauze is er de wissel na 10 minuten, spits Caicedo eruit voor Correa.  En 3 minuten later scoort Atalanta terug via de Belg Castagne.  En weer lag er een defensieve fout aan de basis bij Lazio verdediger Wallace.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ATALANTA

Lazio probeert te reageren, maar Atalanta staat stevig in de defensie.  En in minuut 75, na een wolkenbreuk boven het Olimpico, kom de 1-3 na een hoekschop.  De doelpuntenmaker is… Wallace, die zijn kopbal duel verliest en zo zijn eigen doelman Strakosha verslaat.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Lazio ondergaat een dominant Atalanta in de 2e helft, en kan geen vuist meer maken.  Een logische nederlaag tot gevolg, dat alle hoop op de 4e plaats ziet verdwijnen.  Over 10 dagen treffen beide teams elkaar terug, dan de Coppa Italia als inzet.

SS Lazio v Atalanta BC - Serie A

Voor Lazio de laatste kans om nog een prijs te pakken in dit seizoen, om zo nog Europees voetbal af te dwingen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst en buiten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s