SERIE A: Lazio wint krap in Marassi

SAMPDORIA v LAZIO 1-2

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Lazio keert huiswaarts met 3 punten in een wedstrijd met 2 gezichten.  In de eerste helft was het heer en meester, zeker als Caicedo tweemaal kon scoren, tegen een Samp’ dat tot 10 werd gereduceerd.  Na de break vergat het Samp’ vroeg af te maken, en na de 1-2 was het nog een half uur bibberen tot het einde.

Bij Lazio kreeg Wallace achteraan de voorkeur, op het middenveld dan Parolo en Cataldi, om de geschorsten Milinkovic en Luis Alberto op te vangen.  Vooraan geen Immobile om hem rust te geven na de Coppa Italia duel, zo mochten Correa en Caicedo de aanval van Lazio dragen.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Al vroeg komt Lazio op voorsprong als bij Samp’ verdediger Colley knullig de bal verliest aan Caicedo.  De Ecuadoriaan loopt met de bal tot in de zestien, waarbij Colley nog onderweg neergaat, en besluit koelbloedig onder doelman Audero.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Coach Giampoalo kan het geklungel niet meer aanzien, en vervangt Colley al na een kwartier.  En in minuut 19 komt de 0-2, als een perfecte counter via Correa naar Romulo gaat.  Die stuurt een gemeten voorzet naar de inlopende Caicedo die met zijn hoofd kan scoren, 0-2 voor Lazio.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

Sampdoria maakt het zichzelf moeilijk, als voor de rust Ramirez zijn 2e gele kaart krijgt, en de ‘Blucerchiati’ tot 10 spelers zijn herleid.  Lazio gaat de rust in bij de 0-2 voorsprong.

De tweede helft begon Lazio met een ongewijzigde elftal.  Het Samp’ publiek roerde zich en stuurde de 10 spelers naar voor.  Maar het was Lazio dat op de counter en via Romulo bijna de 0-3 kon scoren, maar de paal dacht er anders over.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

En plots aan de overkant komt de aansluitingstreffer, als Quagliarella het mistasten in de Lazio defensie afstraft, en alleen voor doelman Strakosha de 1-2 binnenlegt.

Lazio is even het noorden kwijt, en coach Inzaghi grijpt in.  Schutter Caicedo eruit voor Immobile, en iets later Romulo eruit voor Marusic.

En in de volgende speelminuten neemt het doelhout de hoofdrol op, als eerst Murru met een afstandschot de paal treft, en de bal via de rug van doelman Strakosha nipt naast in hoekschop gaat.

UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A

En aan de overkant is er een vrije trap van Immobile op de rand van de zestienmeter, maar hij knalt vol op de deklat boven doelman Audero.  En een kwartier voor het einde ontsnapt Lazio terug, als een Samp’ aanval voor doel komt, maar Defrel besluit van dicht naast.

Lazio brengt nog Badelj in voor Cataldi, en kan het laatste kwartier uitspelen, met Samp’ dat uitgeblust is na een geweldige 2e helft met een speler minder.  Lulic slikt nog een gele kaart, kort voor het einde, en mist zo de volgende wedstrijd thuis tegen Atalanta.  Een overwinning dat Lazio dichter bij AC Milan en Atalanta brengt, die nog in actie komen in de Serie A.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s