COPPA: Lazio wint in San Siro en speelt Finale TIMCup

AC MILAN v LAZIO 0-1

Wat vorig jaar misliep in de halve finale met de strafschoppenreeks, is het nu wel gelukt in de reguliere 90 minuten.  Lazio klopt AC Milan in de terugwedstrijd van de halve finale Coppa Italia, en mag zich zo opmaken voor de finale… voor Lazio de 5e in 10 jaar !

Lazio verloor vroeg in de wedstrijd Milinkovic na een glijpartij die zijn enkel blesseerde, Parolo werd zijn vervanger.

De eerste helft was te stereotiep, gezien beide ploegen schrik hadden voor de tegengoal, zeker na de 0-0 in de heenwedstrijd.  Kort voor de break kreeg Lazio de beste kans via Bastos, maar die besloot nipt naast.

Na de pauze dwingt Lazio haar meesterschap op, en krijgt het kans na kans.  Bij AC Milan kan 2e doelman Reina zich bewijzen, op schoten van Leiva en Correa.

Maar in minuut 58 werd hij verslagen door een Lazio counter.  Immobile lanceert Correa in de zestien, en schuift de bal met de buitenkant van de voet onder Reina door.

AC Milan wist op dat moment dat het twee keer moest scoren om de finale te halen. Eerst kopt Piatek naast, en later scoor Cutrone maar uit buitenspel.  En verder kwamen de spelers van Gattuso niet, voor het doel van Lazio doelman Strakosha.

Aan de overkant was een bedrijvige Immobile dicht bij de 0-2, maar het doelpunt van Correa volstond om Milan te kloppen en de Finale te grijpen.

Lazio weet morgen wie het treft in de finale van 15 mei,  Atalanta of Fiorentina.  Het eerste duel eindigde in een doelpuntenfestival, met als eindstand 3-3 in Firenze.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s