SERIE A: Lazio verliest van rode lantaarn

LAZIO v CHIEVO VERONA 1-2

SS Lazio v Chievo - Serie A

Wat niemand voor oog had is toch geschied, Lazio verloor zaterdagnamiddag thuis van Chievo Verona… de laatste in de Serie A die reeds weken gedoemd is voor de Serie B.  Een nederlaag met gevolgen, want dit zou de doodsteek zijn voor de steeds beoogde 4e plaats.

Met een 4 op 15 in de laatste 5 wedstrijden, kruipt Lazio zo uit de subtop naar een ontluisterende 8e plaats in de Serie A.

Een gezappig lentezon scheen over het Olimpico, en dit leek geen goede voorbode voor de aanwezige toeschouwers.  Want ook op het veld leek Lazio de wedstrijd af te haspelen in een gezappig tempo.  Al vroeg in de wedstrijd viel Radu uit met een blessure, en mocht Luiz Felipe reeds opdraven in de Lazio defensie.

Maar op het halfuur komt reeds de eerste voorbode, als Milinkovic natrapt op de kont van Stepinski, en met rood het veld mag verlaten en Lazio met 10 achterlaat.  De egelstelling van Chievo kent geen problemen, en houdt stand tot aan de rust bij een 0-0 score.

De 10 Laziali beginnen te slap na de pauze, met 2 snelle tegendoelpunten tot gevolg.  Eerst Vignato met de 0-1, gevolgd door 2 minuten later een slappe kopbal Hetemaj, waarbij Lazio doelman Strakosha naast grijpt.  Lazio Chieva staat dan 0-2 na 51 minuten, en dit met 10 spelers.  Coach Inzaghi grijpt in met een extra aanvaller Correa tussen de lijnen.

In minuut 67 krijgt Lazio terug hoop, als Caicedo de 1-2 kan scoren via een pak Chievo verdedigers.  Zijn 5e voor Lazio in 2019, waarmee hij momenteel beter doet dan Immobile.

Maar met een man minder, en een midweek wedstrijd in de benen, kan Lazio niet meer dreigen.  Tot minuut 91, als Correa nog de paal treft na een rebound van Caicedo.  Op het einde krijgt zelfs Luis Alberto rood, waardoor Lazio met negen spelers 1-2 verliest van Chievo.

Een nederlaag met gevolgen, want in plaats van te naderen op 4e plaats AC Milan (1-1 gelijk in Parma), tuimelt Lazio uit de top 5 en valt naar de 8e plaats, gezien Torino over Lazio springt.  Met nog 4 wedstrijden te gaan is nog alles mogelijk, maar puntenverlies tegen Chievo, Sassuolo en SPAL zal Lazio duur komen te staan, voor de 4e plaats.

SS Lazio v Chievo - Serie A

Woensdag kan Lazio zich terug focussen op een hoofddoel van het seizoen, de Coppa Italia.  De return tegen AC Milan komt eraan, in San Siro.  De heenwedstrijd in het Olimpico eindigde op 0-0.

Advertentie

Een gedachte over “SERIE A: Lazio verliest van rode lantaarn

  1. Heb de wedstrijd gezien, echt knullig verdedigd bij beide tegengoals. Op het einde nog pech met een bal tegen de paal van Correa. Die top 4 plaats is ver weg nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s