SERIE A: Lazio wint inhaalduel van Udinese

LAZIO v UDINESE 2-0

Woensdagavond won Lazio haar inhaalduel van Udinese met 2-0, in het Stadio Olimpico, en geeft zo nog de 4e plaats niet op met nog 4 speeldagen te gaan.

Coach Inzaghi koos voor Patric in de defensie, voor het overige de gekende elftal tussen de lijnen, zonder de geschorste Luis Alberto en de geblesseerde Correa.  Bij Udinese 3 ex-Anderlecht spelers op de bank, met Nuytinck, Okaka en Teodorczyk.

Al vroeg in de wedstrijd kopt Caicedo nipt naast, op aangeven van Leiva.  En voor het kwartier terug Caicedo op aangeven van spitsbroeder Immobile, maar Udinese doelman Musso redt in hoekschop.

Aan de overkant komt Udinese ei zo na op voorsprong, als een hoekschop van De Paul het hoofd kan vinden van Badu, die staalhard op de lat kopt.  En één minuut later aan de overkant komt Lazio op voorsprong.

Terug Immobile die de Ecuadoriaan wegstuurt, en met een schot tegen de kortste paal verschalkt hij Udinese doelman Musso, Lazio 1 Udinese 0, met het 5e doelpunt van Caicedo in de Serie A.

En nog voor het halfuur komt de 2-0, als Milinkovic op hoekschop de bal in doel kopt, maar de voet vindt van Sandro, die zijn eigen doelman verslaat, Lazio 2 Udinese 0 al in de 24e minuut.

De eerste gele kaart van ref Calvarese in de wedstrijd is voor Luiz Felipe, na een trekfout op Lasagna.  Voor de break was Immobile dicht bij de 3-0, en Leiva met een kansje.  Maar het laatste kwartier ging Lazio terugleunen op de 2-0 voorsprong, waardoor Udinese de bal kreeg, maar zonder kansen te creëren.

Nog voor de pauze komt Lazio aandringen, eerst met Parolo met een kopbal, die op de lijn gered wordt door Larsen.  En bij de volgende actie scoort Acerbi na een hoekschop, maar de VAR ziet een handsball in de assist van Milinkovic.  Ruststand Lazio 2 Udinese 0.

In de tweede helft was Lazio niet goed wakker, als Lulic vroeg Lasagna neerhaalt.  Strafschop Udinese is het verdict van ref Calvarese , De Paul achter de bal, maar Lazio doelman Strakosha haalt zijn elfmeter links uit de hoek.

Lazio ondernam niet veel meer, en ging duidelijk over in ‘spaar-modus’, gezien aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd eraan komt.  Halfweg de 2e helft een applausvervanging voor Caicedo, zijn vervanger werd Badelj, en zo schoof Milinkovic een rij hoger.

Parolo was de enige Laziale die aandrong op de 3-0, maar hij stuitte op doelman Musso.  Later vergeet hij te scoren, als hij voor doel de bal breed legt op Immobile, die te laat komt.  Invaller Bruno Jordao krijgt speelminuten, als hij Leiva vervangt op het middenveld.  En kort voor het einde de laatste wissel met Luiz Felipe die eraf ging voor Wallace.

Lazio wint eenvoudig met 2-0, een overwinning dat aansluiting geeft in de subtop.  Met nog 4 wedstrijden te gaan, en 3 punten achter AC Milan is alles nog mathematisch mogelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s