SERIE A: Lulic redt puntje in extremis

LAZIO v SASSUOLO 2-2

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

Lazio kwam zondag thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sassuolo, dat bijna een stunt in de maak had, tot Lulic in minuut 96 de gelijkmaker scoorde.
Coach Inzaghi bracht een onuitgegeven elf tussen de lijnen, met Badelj en Parolo op het middenveld, en Caicedo naast Immobile.. Zo kregen Leiva en Milinkovic rust tegen Sassuolo.

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

De eerste 45 minuten waren één en al voor Lazio. Doch konden de aanvallers Immobile en Caicedo doelman Consigli niet verschalken voor de rust. Een klutsbal op Immobile was de eerste grote kans, en later een schot van Luis Alberto vanop 14 meter, dat nipt naast ging, maar de 0-0 bleef staan in het Olimpico.

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

Al vroeg in de 2e helft breekt de wedstrijd open. Patric met een voorzet, die de hand van Locatelli raakt. Strafschop Lazio, doch kwam de VAR tussen om scheids Abisso de beelden na te zien. De bal lijkt via het lichaam van Locatelli zijn hand te raken, dus niet vrijwillig, toch blijft scheids Abisso bij zijn beslissing, ‘rigore’ voor Lazio. Immobile mist niet vanop elfmeter, en zet Lazio op voorsprong met de 1-0.

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

Maar 4 minuten later hangen de boordjes gelijk, als de Lazio defensie de bal niet kan ontzetten met Radu en Patric. Voor Sassuolo neemt Rogerio het geschenk aan en schiet de 1-1 binnen.

Coach Inzaghi grijpt in, en neemt Caicedo eruit voor Correa. Diezelfde Correa lanceert Immobile, maar hij besluit op doelman Consigli. Immobile had zijn dagje niet, want na een voorzet van Luis Alberto, besluit de spits van dichtbij naast.

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

Met Milinkovic tussen de lijnen dringt Lazio aan, voorzet Radu op Milinkovic, die met een buffelstoot de bal in doel kopt, doch haalt doelman Consigli met een ultieme redding de bal uit de winnkelhaak. Sassuolo ontsnapt, Lazio baalt… en zeker in minuut 89 als invaller Berardi een counter kan afronden naast doelman Strakosha voor de 1-2.

SS Lazio v US Sassuolo - Serie A

Zes minuten extra tijd heeft Lazio nog om de meubelen te redden, en Lulic verlost het Olimpico op aangeven van Immobile met de 2-2. Met nog enkele seconden te gaan, is er nog bijna een own-goal van Sassuolo, maar Lazio verslikt zich in de 2e wedstrijd op rij tegen de minder goden.

Lulic in campo contro il Sassuolo

Zaterdag is er de topper uit tegen AC Milan, gevolgd met het inhaalduel thuis tegen Udinese.  Lazio heeft het lot van de 4e plaats nog in eigen handen, maar dan zal men best wedstrijden winnen om dit te realiseren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s