SERIE A: Lazio wint topper in Meazza

INTER v LAZIO 0-1

Lazio deed een uitstekende zaak in de Serie A, door met een krappe 0-1 te winnen in en tegen Inter.  Hierdoor stijgt Lazio van 7 naar 5, en heeft het de top 4 in zicht met één inhaalwedstrijd tegoed.  Tevens door de nederlagen van AC Milan, AS Roma en Inter, en de overwinningen van Lazio, Atalanta en Sampdoria roeren zich plots 6 ploegen in het Champions League debat voor 2 tickets, achter de ongenaakbare Juventus en Napoli.

Coach Inzaghi koos achteraan voor Acerbi, samen met Bastos en Luiz Felipe.  En die werden meteen aan het werk gesteld, want Inter begon stevig en hevig aan de wedstrijd.  Gelukkig kon Lazio rekenen op een wakkere doelman Strakosha en zijn verdedigers.  Want pogingen van Skriniar, Keita en Vecino gingen niet binnen.

Inter-Lazio 0-1 – Serie A 2018/2019

Lazio hield stand en deed in de 13e minuut het San Siro zwijgen, als bij een voorzet van Luis Alberto aan de 2e paal Milinkovic de bal keihard kon binnenkoppen.  Inter 0 Lazio 1, een beetje tegen de gang van het spel in, maar net het teken van Lazio om de wedstrijd in handen te nemen.

Lazio verloor al vroeg in de wedstrijd Correa met een blessure, zijn vervanger werd Caicedo in de aanval.  Inter leek van slag, want de aanvalsdriften vielen weg.  Voor het half uur moest Inter doelman Handanovic redding brengen op Milinkovic.

En voor de pauze was de Inter doelman bij de pinken met 2 uitstekende reddingen op een kopbal van Bastos en een knal van Luis Alberto.

Na de pauze hoopt Inter terug aan te pikken met het begin van de eerste helft.  Maar het Lazio blok achteraan was onwrikbaar, alle voorzetten van de Interisti belanden bij de verdedigers of in de handen van Strakosha.

Lazio kreeg kansjes op de counter, maar zonder succes.  Inter bleek beuken op de Lazio verdediging maar Inzaghi en co hield stand tot de 94e minuut.

Met deze krappe 0-1 overwinning zit Lazio terug mee in het zog van de top 4, en mag het zich tevens roeren in het Champions League debat.

Inter-Lazio 0-1 – Serie A 2018/2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s