SERIE A: Lazio wint eenvoudig Derby della Capitale

LAZIO v AS ROMA 3-0

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Lazio mag zich weer heer en meester noemen van de Eeuwige Stad Rome, na een klinkende 3-0 overwinning.  Met deze 3 punten komt Lazio dichter bij de buren, met nog één inhaalwedstrijd tegoed tegen Udinese.

Coach Inzaghi koos voor Caicedo in de spits, gezien Immobile niet 100% fit was bevonden.  Achter hem had de Ecuadoriaan spitsbroeders Correa en Luis Alberto.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Het begin van de Derby della Capitale was evenwichtig, zonder gevaar.  Maar langzaam aan kwam Lazio beter in de wedstrijd, terwijl Roma teerde op de tegenaanval met Dzeko in de punt.

Voor het kwartier komt zo Lazio op voorsprong, als Correa de bal perfect in de loop van Caicedo stuurt.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ROMA

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ROMA

De bonkige spits omspeelt Roma doelman Olson, en legt het leer in het lege doel aan de Curva Sud.  De meer dan logische en verdiende voorsprong voor de Laziali.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ROMA

In het resterende half uur was er veel balbezit, maar rijpe doelkansen vielen er niet.  Zo mag Lazio verdiend met de 1-0 voorsprond de rust ingaan, tegen een bleek AS Roma.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Na de pauze nam Lazio wat gas terug, en lieten ze de Romanisti terug in de wedstrijd.  Enkel waren er kansjes te noteren vanop afstand, maar Lazio doelman Strakosha kon probleemloos redden.  Invaller Pastore kreeg de beste kans, maar die besloot naast van dichtbij in minuut 70.

Ondertussen kwam Immobile tussen de lijnen, als vervanger van Caicedo.  En als Romanista Fazio Correa foutief neerhaalt in het strafschopgebied, krijgt Lazio een strafschop.  Fazio ontsnapt gelukkig met geel, dankzij scheids Mazzoleni.

SS Lazio v AS Roma - Serie A

SS Lazio v AS Roma - Serie A

Immobile eist de bal en en knalt laag en droog onder doelman Olsen, 2-0 op penalty.  Voor Ciro zijn 12e van het seizoen, tevens zijn 3e strafschop.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-ROMA

Parolo kwam dan Luis Alberto vervangen, en iets later Cataldi voor Correa.  En in minuut 89 mocht invaller Cataldi, en tevens Lazio jeugdspeler, de eindstand vastleggen na een counter.

Zijn gekruist schot kon Roma doelman niet afstoppen, waardoor Cataldi zijn jeugddroom in vervulling ziet gaan… scoren in een Derbyoverwinning.  De gele kaart nam hij met plezier erbij.

Op het einde gaan de poppetjes nog aan het dansen, en stuurt ref Mazzoleni ‘overloper’ Kolarov met 2 snelle gele kaarten de catacomben in van het Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s