EUROPA: Exit Lazio in Europa League

SEVILLA v LAZIO 2-0

Lazio verlaat het Europese front in Sevilla, na een 2-0 nederlaag in het ‘Sanchez Pizjuan’.  Een uitslag die niet het spelbeeld weergeeft, gezien Lazio gestuit werd door een uitgekookt Sevilla.

Lazio players pose for a team picture before the Europa League round of 32 second leg soccer match between Sevilla and Lazio at the Sanchez Pizjuan stadium, in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 20, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)

Het kantelmoment is in minuut 18 als Lulic alleen doorgaat, en Mercado hem neertikt… maar scheids Taylor ziet hier geen graten in, en laat doorspelen.  Mercado ontsnapt zo dan ook aan rood.

Twee minuten later, we schrijven de 20e minuut zet Ben Yedder Sevilla op voorsprong, na mistasten van Lazio doelman Strakosha.  Lazio kon voor de pauze geen vuist maken, en Andre Silva laat voor Sevilla de 2-0 als hij een bal overkopt.

In de 2e helft stuurt coach Inzaghi een andere veldbezetting tussen de lijnen.  Correa komt erin voor Patric, en later Romulo voor Milinkovic.  Lazio gelooft erin, en Acerbi laat de 1-1 liggen.

En dan eist scheids Taylor terug alle aandacht, met eerst een 2e gele, dus rode kaart voor Vazquez van Sevilla.  En 10 minuten later krijgt Marusic direct rood, voor een gestrekte arm.  Beiden teams herleid tot 10, en Lazio blijft op zoek naar een doelpunt.

De kansen van Correa en Immobile gaan niet binnen, en zo kwam de 2-0 voor Sevilla tien minuten voor het einde, op naam van Sarabia.  Einde wedstrijd voor een moegestreden Lazio, dat Europa verlaat in de 1/16e finales.

Zo verlaat Inzaghi en Co het Europese front, en kan het nu al uitkijken naar de Coppa Italia halve finale aanstaande dinsdag tegen AC Milan… en dan volgt de Derby della Capitale.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s