SERIE A: Lazio slikt onnodige nederlaag in minuut 93

GENOA v LAZIO 2-1

Lazio vertrekt uit Genoa puntenloos, na een duel waarvan ze 3/4e heer en meester waren, tot het laatste kwartier Genoa de ban brak.  Coach Inzaghi kon niet rekenen op 10 spelers, waaronder basisspelers als Milinkovic, Parolo en Luis Alberto.  Ook de fitheid van Leiva en Immobile waren vraagtekens, maar Ciro mocht beginnen in de basiself naast Correa.  Verder een onuitgegeven middenveld met Cataldi, Badelj en Romulo.

Genoa CFC v SS Lazio - Serie A

Het wedstrijdbegin was voor Genoa, dat duidelijk Lazio naar de keel greep met een Europese wedstrijd in de benen.  Maar bij Lazio was doelman Strakosha bij de pinken, om 2 Genoa doelpogingen af te stoppen.  Maar hierna greep Lazio de wedstrijd terug in handen, met een Badelj op het middenveld die de afwezigheid van Leiva en Milinkovic deden vergeten.

En in minuut 44 kreeg hij zijn beloning, als Immobile met hem een één-twee opbouwt en de Kroaat koelbloedig de bal rechts in de hoek kan plaatsen, 0-1 voor Lazio.

Badelj scoorde zo zijn eerste doelpunt voor Lazio, en vierde dit ter ere van zijn overleden ex-ploegmaat van bij Fiorentina, de nummer 13 Astori.

Na de pauze trekt Lazio de lijn door.  Correa lijkt de 0-2 te scoren, maar Genoa doelman Radu kan in extremis redden.  En na een hoekschop voor Lazio komt een afvallende bal bij Badelj, die met een kanonskogel de bal op de deklat ziet uiteenspatten, weer pech voor Lazio.

En in minuut 75 keert de wedstrijd, bij Genoa brengt coach Prandelli nog extra aanvallers in zijn elf.  En na een hoekschop komt Genoa gelijk met een ‘lucky’ doelpunt, als de ingevallen Leiva een bal ontzet, tegen de knie van Sanabria, die de bal in doel ziet gaan.  En Criscito zorgde voor de doodsteek in minuut 93, met een laag schot dat via de paal binnenging, Genoa 2 Lazio 1.

Genoa CFC v SS Lazio - Serie A

Voor Lazio geen tijd om te reageren, en zo verliest het onverdiend in Genoa.  Het klassement liegt niet, en Lazio volgt op 4 punten van de 4e plaats AC Milan.  Geen tijd om dit te verteren, woensdag gaat men richting Sevilla voor de return van de Europa League.  Dan gevolgd door de halve finale in de Coppa tegen AC Milan.

Genoa CFC v SS Lazio - Serie A

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s