SERIE A: Preview Lazio v Empoli

 

Met de Europe League kraker in zicht volgende donderdag tegen Sevilla, en tevens door de Rugby interland Italia v Wales in het Olimpico, komt Lazio vanavond reeds in actie als opener van speeldag 23.

Het burenduel tegen Frosinone werd nipt gewonnen met 0-1, waardoor Lazio op 1 punt staat van de 4e plaats ingenomen door AC Milan.  Maar het verliest vanavond wel Parolo door schorsing, na zijn 5e gele kaart maandagavond.

Afbeeldingsresultaat voor parolo frosinone

Ook voor spits Immobile lijkt Empoli nog te vroeg te komen, hij zit met een lichte blessure en zou starten op de bank.  En voor de Spanjaard Luis Alberto zijn er vraagtekens betreft zijn fitheid, Correa staat dan klaar om zijn plaats in te nemen.

Afbeeldingsresultaat voor immobile luis alberto

Tussen de palen Strakosha, met achteraan het trio Acerbi, Radu, Bastos.  Breker op het middenveld is dan Leiva, bijgestaan door Milinkovic-Savic en Berisha als vervanger van Parolo.  Op de flanken lijken links Lulic en rechts de laatste aanwinst Romulo, met zijn debuut.

Lazio, Romulo si presenta: «Mi sento a casa, voglio vincere il derby»

In de aanval dan Correa in een vrij rol, met Caicedo, matchwinnaar in Frosinone, in de punt van de aanval.  Lazio ziet wel verdediger Luiz Felipe terugkeren uit blessure, maar nog te vroeg voor een basisplaats.

Bij Empoli, dat 17e staat in de Serie A, kiest coach Iachini, de coach met de ‘eeuwige pet’, 24 spelers op voor zijn bezoek aan Lazio.  Wel kan hij niet rekenen op Dragowski en La Gumina.

Scheidsrechter in het Olimpico is dhr. Daniele Chiffi uit Padova.  Voor hem is dit het eerste maal dat hij een wedstrijd van Lazio blaast in de Serie A.  Voor Immobile, Luis Alberto, en Lucas Leiva is het opletten voor een gele kaart tegen Empoli, wat een schorsing zou betekenen voor de volgende wedstrijd, uit tegen Genoa.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s